Juodus ir baltus automobilius gatvėse pakeis mėlyni ir žali

Natūralių spalvų mada atkeliauja ir į automobilių pramonę. Žalia, ruda ir bronzos spalvos turėtų prigesinti šiuo metu mašinų rinkoje dominuojančias baltą ir sidabrinę. Gatvėse bus linksmiau.

Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir LR inf.

Aug 6, 2012, 10:08 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:53 PM

Kompanijos „BASF Coatings” užsakymu Amerikos, Europos ir Azijos dizaineriai parengė automobilių spalvų mados prognozes artimiausiems metams.

Kūrėjai neabejoja, kad netrukus vėl bus madingi natūralių atspalvių – uogų bei vario, taip pat rudi, žali ir mėlyni automobiliai.

„Žmonėms visais laikais patiko žemės atspalviai, juk jie ne tik gražūs, bet ir praktiški. Taigi žalia ir mėlyna dabar bus pagrindinės naujų automobilių spalvos”, – neabejoja „BASF Coatings” ekspertai.

Šiuo metu daugiau nei pusė visų pagaminamų automobilių yra juodi, balti ar sidabro spalvos. Tačiau prognozuojama, kad po ketverių–penkerių metų į gatves daugiausia išriedės žalių automobilių. Žinoma, tai nulems ir vis didėjantis dėmesys ekologijai mašinų pramonėje.

„Vis dažniau iš gamintojų ir pirkėjų išgirstame, kad jie gatvėse nori matyti daugiau spalvų, tad automobilių spalvų paletę planuojama papildyti, pavyzdžiui, bronzos ir smaragdo atspalviais”, – sakė Europos dizainerių grupės vadovas Markas Gutaras. Pasitelkus naujas technologijas automobiliai tviskės dar ryškiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.