Geriausias Lietuvos vairuotojas: „Mūšis prasideda“

Kokią vairuotojų rengimo mokyklą reikėtų baigti, kad galėtum didžiuotis „Geriausiojo Lietuvos vairuotojo“ titulu?

Kaip ir anksčiau pretendentams keliama vienintelė būtina sąlyga – turėti mažiausiai 3 metų vairuotojo stažą ir atsakyti į kelis klausimus.<br>Organizatorių nuotrauka
Kaip ir anksčiau pretendentams keliama vienintelė būtina sąlyga – turėti mažiausiai 3 metų vairuotojo stažą ir atsakyti į kelis klausimus.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-02 09:47, atnaujinta 2018-03-17 00:24

Jokios. Užtenka dalyvauti ir, vienas nedidelis mažmožis, - nugalėti Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamame tradiciniame konkurse „Geriausias Lietuvos vairuotojas“, kuris šiemet prasidės rugsėjo 15-ąją Kaune ir kuris bus jau vienuoliktasis jų istorijoje.

Ar lengva laimėti šį daugelio geidžiamą titulą? Spręskite patys, tačiau per renginio dešimties metų istoriją tik vienam konkurso, aišku-pirmojo, dalyviui tai yra pavykę pasiekti iš pirmo karto.

Pernai triumfavusiam kauniečiui Mindaugui Bielikui sėkmę atnešė penktasis bandymas. Varžovai nepiktai šaipėsi, kad nugalėti jam padėjo paties Mindaugo 35-čio jubiliejus, kurio šaunią užstalę jis iškeitė į varginantį renginio finalą.

„Jubiliejai čia ne prie ko“, – pernykštį laureatą gina kitas nuolatinis tokių konkursų dalyvis Kęstutis Taškūnas. Jam konkurso nugalėtojų pakylos aukščiausiasis laiptelis pasidavė tik iš aštuntojo karto.

Tai ne atsitiktinumai ir juolab ne įrodymas, kad pergalė anksčiau ar vėliau aplankys. Veikiau pavyzdys, jog tik ryžtą tobulėti bei nuolat gilinti žinias vainikuoja laimėjimas. Antraip kaip galima būtų paaiškinti faktą, kad per pirmąjį renginio gyvavimo dešimtmetį konkursuose tobulinosi ne tik keli tūkstančiai palyginti neseniai gavusiųjų vairuotojo pažymėjimus, bet ir daugybė sukaupusių prie vairo gana solidžią praktiką, tačiau nestokojančių noro kelti savo kvalifikaciją.

Jau paskelbta konkurso dalyvių registracija, kuri tęsis iki pat rugsėjo 25-osios. Kaip ir anksčiau pretendentams keliama vienintelė būtina sąlyga – turėti mažiausiai 3 metų vairuotojo stažą ir atsakyti į kelis klausimus. Geriausių ir greičiausių atsakymų autoriai pateks į atrankos etapus, kurių iki finalo bus trys.

Atrankinių etapų dalyviai turės atsakyti į teorinius klausimus apie eismą, automobilio techninę sandarą bei atskiras jo sistemas, „Toyota“ ir kitų gamintojų istoriją, parodyti savo išprusimą renkantis padangas. Geriausiai išlaikiusieji teorinį egzaminą rungsis vairavimo meistriškumo varžybose.

Pirmasis etapas - rugsėjo 15 d. 14 val. Kaune, „Autotoja“ automobilių centre (Savanorių pr. 447 A.)

Antrasis etapas – rugsėjo 22 d. 14 val. Klaipėdoje, „Solorina“ automobilių centre (Tilžės g. 62).

Trečiasis etapas – rugsėjo 29 d. 14 val. Vilniuje, „Mototoja“ automobilių centre (Ukmergės g. 425)

Konkurso finalas – rugsėjo 30 d. 12 val.Vilniuje, „Mototoja“ automobilių centre (Ukmergės g. 425)

Į finalą patenka : po penkis atrankiniuose etapuose geriausiai pasirodžiusius pretendentus ir po vieną geriausių rezultatų pasiekusią moterį iš kiekvieno etapo, jei daugiau dailiosios lyties atstovių nepaklius į geriausiųjų penketukus.

Nugalėtojų laukiantys prizai:

Susisiekimo ministro taurė

Lietuvos žurnalistų autoklubo taurė

Kelionė į Ženevos 2013 m. automobilių saloną

„Good Year“ padangos

Savaitgalis su nauju „Toyota“ automobiliu

Išsamesnė informacija apie konkursą, jo taisykles, registracijos terminus, dalyvių anketas ir kitus svarbius jo dalyviams dalykus skelbiama interneto svetainėse lrytas.lt ir pressauto.lt.

Sekti konkurso eigą padės žurnalas „Keturi ratai“ bei radijo stotis „Kelyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.