Lietuvis ir indas į Gruziją išsiruošė antikvariniu VAZ

Dar viena neįprasta keliautojo Vitoldo Miliaus kelionė: pirmadienį startavęs Vilniuje, pirmosios laidos „Žiguli“ automobiliu jis kartu su kolega iš Indijos ketina įveikti apie 4000 km iki Gruzijos sostinės Tbilisi.

Lietuvis ir indas pirmosios laidos „Žiguli“ automobiliu jis ketina įveikti apie 4000 km iki Gruzijos sostinės Tbilisio.<br>Organizatorius
Lietuvis ir indas pirmosios laidos „Žiguli“ automobiliu jis ketina įveikti apie 4000 km iki Gruzijos sostinės Tbilisio.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2012, 12:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:08 AM

„Ši kelionė neįprasta keliais aspektais. Visų pirma, mažai kas sugalvotų šį maršrutą įveikinėti automobiliu, juolab, tokiu, kokį jau retai bepamatysi Lietuvos keliuose – pasakoja kelionės sumanytojas Vitoldas Milius. – „Turbūt dar neįprasčiau yra tai, kad į šią kelionę kartu su manimi vyksta indas.“

Žurnalo „Auto Bild India“ vyriausiasis redaktorius Yogendra Pratap su Vitoldu Miliumi pažįstami jau keletą metų. 2013-aisiais yra planuojama jų bendra ekspedicija „Cape Town (Pietų Afrika) – Nord Kapp (Norvegija)“, tad ši kelionė yra tarsi nedidelis ekipažo bendradarbiavimo išbandymas.

Automobilį, kuris pagamintas 1974 metais, Vitoldas įsigijo šią vasarą Lietuvoje.

Pasak jo, „jau istoriniu tapęs „Žiguli“, žmonėse dar vadinamas tiesiog „kapeika“, visus šiuos metus išbuvo vieno šeimininko rankose – buvo labai gerai prižiūrėtas ir nuvažiavęs vos 90 000 km. Kartu su automobiliu parsivežiau ir visą jo buvusio šeimininko gyvenimą kauptų atsarginių dalių – tiek, kiek tilpo į Mitsubishi L200 krovininę dalį, o tilpo ne viskas…”

Kelionė suplanuota taip, kad automobiliu bus važiuojama tik į vieną pusę – lietuviškai žalias VAZ 2101 saugiai liks Gruzijoje iki 2014-ųjų vasario mėn., o tuomet Vitoldas Milius jo kelionę pratęs į Sočį, kur vyks Žiemos Olimpinės žaidynės.

Keliautojai iš Gruzijos kiekvienas į savo šalį grįš lėktuvu.

Kaip ir daugelyje ankstesnių Vitoldo Miliaus kelionių, taip ir šįkart automobilyje yra įrengta mobilių objektų stebėjimo sistema „SeeMe“, kurios dėka tiksli automobilio buvimo vieta realiu laiku bus matoma visos kelionės metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.