„Mercedes-Benz A“ Lietuvoje debiutavo ant prekybos centro stogo

Ilgai laukto A klasės „Mercedes-Benz“ debiutui Lietuvoje gamintojų atstovai pasirinko neįprastą vietą - prekybos centro „Ozas“ stovėjimo aikštelės stogą. Čia susirinkę svečiai ne tik pirmieji galėjo apžiūrėti naująjį modelį, bet ir dalyvavo įvairiose atrakcijose.

A klasės "Mercedes-Benz" yra visiškai naujas, nuo pat pirmos iki paskutinės detalės.<br>R. Danisevičius
A klasės "Mercedes-Benz" yra visiškai naujas, nuo pat pirmos iki paskutinės detalės.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Oct 4, 2012, 11:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:33 AM

Veržlus, jaunatviškas ir šiuolaikiškas naujasis A klasės „Mercedes-Benz“ absoliučiai skiriasi nuo savo pirmtako.

Jeigu 1998 metais debiutavęs pirmos kartos mažiausias iš visų „Mercedes“ automobilių labiau priminė vienatūrį, tai dabartinis yra klasikinis hečbekas. Lyginant su pirmtaku jis tapo net 16 centimetrų žemesnis.

Išraiškingo dizaino automobilis nuo šiol labiausiai skirtas vairavimo malonumui - A klasės automobiliai pasižymi galingais, iki 211 AG siekiančiais varikliais, ypatingai žema anglies dvideginio emisija, geriausiu klasėje oro pasipriešinimo koeficientu ir aukščiausio lygio standartine saugumo įranga.

Ne veltui patys gamintojai pabrėžia, kad raidė A reiškia „ataka".

„Naujasis A klasės modelis yra svarbus mūsų strategijos žingsnis. Šis automobilis yra visiškai naujas, nuo pat pirmos iki paskutinės detalės. Automobilių pramonėje retai kada pasitaiko proga viską pradėti nuo nulio. Mūsų inžinieriai šią progą tiesiog „išsunkė“, - sakė „Daimler AG“ valdybos pirmininkas ir „Mercedes-Benz Cars“ vadovas Dieteris Zetsche.

Pirmiausiai į akis krenta pakitusios A klasės automobilio formos ir proporcijos. Veržlumo įspūdį sukuria galingos oro įsiurbimo angos, platus ir aukštas radiatorius, nuo priekinių žibintų ir ratų per kėbulo šonus einančios linijos.

Pirmą kartą bendrovės istorijoje į automobilio projektavimą nuo pat pradžių buvo įtraukti AMG specialistai, ir jų indėlis matosi kiekviename kėbulo išlinkime bei akcente, o ypač – „AMG Sport“ dizaino linijoje.

Dinamiška dvasia atsispindi ir automobilio interjere. Pavyzdžiui, galinės sėdynės savo išvaizda primena dvi atskiras sėdynes, tačiau jos skirtos trims keleiviams. Laikantis bendros dizaino koncepcijos, taip pat buvo pagerinta ir apdailos medžiagų kokybė.

Štai, dyzelinis 180 CDI variklis pasiekia 110 AG pajėgumą, naudoja vidutiniškai tik 3,8 litro dyzelino ir išskiria vos 98 g/km anglies dvideginio.

Į šiuos automobiliu gali būti montuojamos 6 laipsnių mechaninės arba 7 laipsnių automatinės pavarų dėžės.

Visi varikliai atitinka „Euro 6“ aplinkosaugos standartą, o degalų sunaudojimas sumažėjo net iki 35 proc. Ekonomiškumą lėmė ir puikios aerodinaminės savybės – oro pasipriešinimo koeficientas tesiekia 0,27.

Baziniame A klasės modelyje įdiegiama susidūrimo prevencijos sistema, padedanti išvengti susidūrimo su priekyje važiuojančiu automobiliu. Iš gausios papildomos įrangos galima pasirinkti prastai matomų kelio ruožų asistentą ir nukrypimo iš kelio juostos perspėjimo sistemą, parkavimo pagalbos sistemą ir daugelį kitų, atkeliavusių iš aukštesnės klasės „Mercedes - Benz“ automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.