„Bugatti Veyron“ nuskandinęs amerikietis siekė apgauti draudikus (video)

Šią savaitę Gelvestono miesto (JAV, Teksaso valstijos) teismą pasiekė neįprastas įrodymas - prieš trejus metus filmuotas siužetas, kuriame matyti, kaip „Bugatti Veyron“ savininkas nesuvaldo automobilio, nulekia nuo kelio ir jį nuskandina.

„Bugatti“ savininkas teigia, kad jo dėmesį sutrikdė žemai skrendantis pelikanas, jis siekė išvengti susidūrimo su juo, įlėkė į vandenį, bet draudikai tuo netikti.<br>"YouTube"
„Bugatti“ savininkas teigia, kad jo dėmesį sutrikdė žemai skrendantis pelikanas, jis siekė išvengti susidūrimo su juo, įlėkė į vandenį, bet draudikai tuo netikti.<br>"YouTube"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2012, 8:21 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:29 AM

Mašinos savininkas Andy House'as teigia, kad jo dėmesį patraukė žemai skrendantis pelikanas, jis siekė išvengti susidūrimo su juo, įlėkė į vandenį ir pareikalavo 2,2 milijono dolerių draudimo išmokos už nepataisomai sugadintą itin brangų ir retą automobilį.

Bet draudimo kompanija atsisako tai daryti, mat „Youtube“ klipe, kurį peržiūrėjo per 3,7 milijonus žiūrovų, jokio pelikano nematyti.

Kaip praneša „ABC News“, dėl prieš trejus metus įvykusio incidento draudimo kompanija kaltina A. Hause'ą sukčiavimu: jis nežinojo, kad jo automobilis filmuojamas, o vaizdo siužete jokio pelikano nematyti.

Taip pat avarijos vietoje policininkai neaptiko jokių stabdymo pėdsakų.

Draudimo kompanijos „Philadelphia Indemnity Insurance Co“ atstovus glumina ir tai, kad net 2,2 milijono dolerių draudimo (gerokai viršijanti paties automobilio vertę) suma buvo sudaryta likus tik trims savaitėms iki įvykio.

Amerikoje naujas toks 1000 AG galingumo automobilis kainuoja apie 1,6 milijono dolerių (apie 4,5 litų). A. Hause'o automobilis buvo pagamintas 2006 metais. Tiesa, nuvažiavęs labai nedaug – apie 800 kilometrų.

Be to, draudimo kompanija žada į teismą pakviesti liudytoją, kuriam E. Hause'as žadėjo atlygį už tai, kad šis pavogtų jo itin brangią mašiną ir paskui ją padegtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.