„Opel“ plečia modelių gamą ir pristato kabrioletą „Cascada“ (video)

„Opel“ modelių liniją papildo naujas modelis – vidutinio dydžio kabrioletas „Cascada”. Jo vairuotojas ir keleiviai gali mėgautis atviru dangumi, minkšto audinio sulankstomo stogo dėka, kuris susilanksto vos per 17 sekundžių net jei važiuojama 50 km/val. greičiu.

Vidutinio dydžio kabrioletų segmentas labai sustiprėjo per pastaruosius metus, tačiau jame siūlomi tik brangūs, prabangių gamintojų modeliai.<br>Gamintojas
Vidutinio dydžio kabrioletų segmentas labai sustiprėjo per pastaruosius metus, tačiau jame siūlomi tik brangūs, prabangių gamintojų modeliai.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2012, 1:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:23 AM

Vidutinio dydžio kabrioletų segmentas labai sustiprėjo per pastaruosius metus, tačiau jame siūlomi tik brangūs, prabangių gamintojų modeliai.

„Opel“ prabangias funkcijas ir aukščiausią kokybe vidutinio dydžio kabrioletų segmente pasiūlys už palankią kainą ir tai bus naujasis „Cascada“.

„Šis modelis užbaigia „Opel“ produktų gamos formavimo kampaniją: 2012 ir 2013 metais produktų gretas papildė ir į naujus segmentus „Opel“ įvedė šie modeliais: elektromobilis „Ampera“, mažasis visureigis „Mokka“, madingas miesto automobilis „Adam“ bei vidutinio dydžio kabrioletas,“ – sako Tomas Sedranas, „Opel“ valdybos pirmininko pavaduotojas.

Važiavimas su atviru stogu, atskleidžia tikrą „Cascada” vaizdą: už tvirto ir grakštų nuolydį turinčio priekinio statramsčio, silueto nedarko stogo dangtis ar matomos saugos atramos.

Siekiant pridėti dar daugiau jausmingumo, apatinė kėbulo dalis lyg veidrodyje atkartoja viršutinės dalies subtilią „Opel” ženklo formos liniją, kuri nusidriekia lik galinių žibintų. Pastarieji prasitęsia ir kėbulo šone. Priekinėje kabinos dalyje ribą tarp stogo ir kėbulo elegantiškai pažymi vos iškilusi, horizontaliai nusidriekusi chromo juosta.

„Dauguma kabrioletų gerai žiūrisi tik tuomet, kai jų stogas būna sulankstytas, tačiau su pakeltu stogu jie atrodo grubiai. Tačiau „Opel Cascada“ su aukštos kokybės, areodinamišku, be jokių sujungimo siūlų minkšto audinio stogu atrodo puikiai, net jei jis yra pakeltas,“ – sako Malcomas Wardas, išorės dizaino vadovas.

Skoningai suprojektuota oro įsiurbimo anga ant variklio dangčio, o giliau įmontuotos variklio aušinimo grotelės paryškintos chromuotomis detalėmis. Rūko žibintai yra apversto peleko formos ir padailinti chromuotu apvadu. Galiniai bei priekiniai LED žibintai, kaip ir kituose „Opel“ modeliuose yra sparno formas.

Galiniai LED žibintai skleidžia solidžią ir ryškią šviesą, kas būdinga prabangiems automobiliams. Chromo juosta sujungia žibintus su bagažinės dangčiu, kuri atvaizduoja priekinį chromo juostos dekorą.

„Opel Cascada” minkšto audinio sulankstomas stogas buvo konstruojamas iš pačių kokybiškiausių medžiagų, kurios naudojamos prestižiniuose kabrioletų modeliuose. Ši medžiaga pasižymi ypač gera garso ir šilumos izoliacija, nes tarpinis vidaus ir išorės sluoksnis yra sukurtas iš specialios poliesterio medžiagos. Elektra valdomas hidraulinis stogo mechanizmas aktyvuojamas mygtuku esančiu tarp priekinių sėdynių, o stogas sulankstomas vos per 17 sekundžių, net jei važiuojama 50 km/h greičiu. Tai greičiausiai ir patogiausiai valdomas sulankstomas stogas lyginant su kitais modeliais.

Mygtuku valdomas stogo uždarymo ir atidarymo mechanizmas yra standartiškai montuojamas visose „Cascada“ versijose. Minkšto audinio sulankstomą stogą bus galima rinktis ir trijų skirtingų spalvų be derinti prie 10 kėbulo siūlomų spalvų.

„Opel Cascada“ gali pasiūlyti daugybę daiktadėžių, todėl šiuo kabrioletu važinėti yra patogu bet kokiu sezonu, kiekvieną dieną.

Keletą patogių daiktadėžių yra įrengta šalia vairuotojo: durelėse ir po prietaisų skydeliu bei centrinėje konsolėje, nes čia sukonstruotas elektrinis rankinis stabdis, kur tokia daiktadėžė itin patogi ir reikalinga. Kabrioletas bagažo skyriuje talpina 280 l krovinį, o sulanksčius stogą – 350 l. Norint gabenti ilgus krovinius, „Cascada“ taip pat patogi, nes elektra valdoma „FlexFold“ sistema galima sulankstyti galines sėdynes santykiu 50:50.

Tokių funkcijų negali pasiūlyti kabrioletai su kietu sulankstomu stogu.

„Opel Cascada“ turi elektrinį stiprintuvą, jautriai ir operatyviai reaguojantį į automobilio greitį. Didesniam jautrumui bei vairavimo preciziškumui, vairavimo sistemos elektros varikliukas sumontuotas ant stovo, o ne ant vairo kolonėlės pagrindo.

„Cascada“ taip pat turi integruotą, adaptyvinę važiuoklės kontrolės sistemą „FlexRide“. Ji gerina važiavimo bei vairavimo galimybes, saugą, nes prisitaiko prie vairavimo stiliaus bei vairuotojo poreikių. „Opel Cascada“ siūlomi 17 – 20 colių ratlankiai. Stabdžių diskų dydis priekyje iki 326 mm, gale – 325 mm.

Variklių gama prasideda nuo 1,4 l, turbininio, benzininio dviejų skirtingų galių (88 kW/120 AG ir 103 kW, 140 AG, abiejų sukamasis momentas – 220 Nm) variklio, komplektuojamo 6 laipsnių mechanine pavarų dėže. Šis agregatas turi slėgio padidinimo sistemą („overboost“), kuri sukamąjį momentą gali laikinai padidinti iki 380 Nm.

Galingiausias „Cascada“ variklių gamos agregatas bus 1,6 l „SIDI Turbo ECOTEC“ benzininis variklis.

Šis vidutinio dydžio agregatas su tiesioginio degalų įpurškimo sistema yra dalis naujos kartos variklių šeimos, kuri debiutuos 2013 m. Jis garantuoja tolygų važiavimą bei sukamąjį momentą, didelę degalų ekonomiją. Jo galia – 125 kW/170 AG, esant 1650 - 3200 aps./min, ir 280 Nm sukamąjį momentą, kuris pasiekiamas slėgio padidinimo sistemos dėka.

Variklis bus siūlomas su mechanine ir automatine 6 laipsnių pavarų dėže. Nauja, mažos trinties 6 laipsnių pavarų dėžė „Cascada“ modelyje turės „Active Select“ funkciją, kuri leis perjungti pavarų laipsnius ranka ir išnaudoti mašinos sportiškumą. Galingesni varikliai – ir benzininiai, ir dyzeliniai – „Cascada“ modeliui bus parengti vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.