Nuosmukis: šiemet paklausiausios vos 100 litų kainuojančios žieminės padangos

Dauguma vairuotojų šiemet padangas keis patys (56 proc. respondentų) arba kreipsis pagalbos į šeimos narius ar artimuosius (11 proc.). Tik trečdalis vairuotojų patikės šį darbą specialistams ir veš automobilį į autoservisą. Tai atskleidė skelbimų portalo Autogidas.lt atlikta apklausa.

Turguose arba kitose vietose padangų ieško 29 procentai vairuotojų..<br>Archyvas
Turguose arba kitose vietose padangų ieško 29 procentai vairuotojų..<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2012, 12:39 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:17 PM

Daugumai vairuotojų tinkama kaina - iki 100 Lt už vieną padangą. Būtent tiek kainuojančias padangas gali įpirkti trečdalis vairuotojų. Tai labai liūdna žinia, nes tiek kainuoja ne moderni, bet vakarykščių ar ne užvakarykščių technologijų padanga.

Dar penktadaliui tinkama kaina už vieną padangą yra iki 200 Lt. Brangesnes padangas įsigyti gali tik vos dešimtadalis respondentų.

Paklausti, kur dažniausiai įsigyja padangų, dauguma vairuotojų teigia, kad tinkamo varianto vyksta ieškoti į specializuotas parduotuves (34 proc. apklausos dalyvių), tačiau taip pat nemažai vairuotojų ieško skelbimuose internete (30 proc.) arba kitose vietose, pavyzdžiui, turguje (29 proc.). Apie dešimtadalį vairuotojų padangų įsigyja įvairių prekių parduotuvėse.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad beveik pusė vairuotojų šiemet neplanuoja pirkti kitų padangų – 43 proc. apklausos dalyvių važinės su jau turimomis. Dar 28 proc. respondentų rinksis dėvėtas padangas, 23 proc. pirks visiškai naujas. Mažiausio dėmesio sulaukia restauruotos padangos – tokias įsigyti planuoja vos 7 proc. vairuotojų.

Iš apklausos statistikos matyti, kad lietuviai vairuotojai šaltuoju sezonu labiausiai renkasi paprastas žiemines padangas (netgi 60 proc. apklausos dalyvių). Po penktadalį vairuotojų vis dėlto planuoja įsigyti žiemines dygliuotas arba universalias padangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.