Kontrabandininkų išradingumas - visureigiu bandė įveikti 4 metrų aukščio tvorą (video)

Kontrabandininkams Lietuvoje, kurių fantazija dažniausiai apsiriboja cigarečių krovinio plukdymu iš vieno Nemuno kranto į kitą, įspūdį turėtų palikti Meksikos nusikaltėlių išradingumas. Praėjusį antradienį jie pabandė įveikti JAV valstybės sieną visureigiu „Jeep Cherokee“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2012, 2:27 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:41 PM

Jie bandė ne šiaip sau kirsti dviejų valstybių sieną, bet, pasinaudojant specialiomis rampomis, pervažiuoti per 4,2 metrų aukščio tvorą Kalifornijos kopose.

Išradingų, tačiau racionaliu protu nepasižyminčių meksikiečių kontrabandininkų planas žlugo, kai visureigis tiesiog pakibo ant tvoros.

Pasieniečių atstovas spaudai Spenceris Tippetsas sakė, kad „Cherokee“ buvo pastebėtas bandantis pervažiuoti tvorą iš karto po vidurnakčio.

„JAV pasieniečiai Meksikos pusėje pastebėjo du vyrus, bandančius išvaduoti ant apsauginio barjero pakibusį džipą. Pastebėję pareigūnus, jie pabėgo“, - kalbėjo S. Tippetsas.

Jis patvirtino, kad tai pirmas kartas, kai kontrabandininkai bando įveikti apsauginę tvorą tokiu įžūliu būdu.

Iki šiol dažniausiai būdavo bandoma iš smėlio maišų suformuoti savotišką tiltą per Meksikos ir JAV pasienį skiriančią tvorą.

Pasienyje dažnai randama ir kontrabandininkų tunelių, o kai kuriuose iš jų aptinkamos įrengtos sudėtingos sistemos ir vėdinimo šachtos.

Įėjimai į tokius tunelius paprastai būna paslėpti prie sienos esančiuose sandėliuose arba kitokiuose pastatuose.

JAV institucijos jau seniai stengiasi pažaboti neteisėtą imigraciją ir kontrabandos gabenimą per pietinę sieną su Meksika, o šį regioną krečia smurtas, susijęs su narkotikų ir žmonių kontrabandininkais.

2007 metais vienas agentas buvo nužudytas netoli vietos, kurioje buvo mėginama tvorą įveikti automobiliu. Tąsyk agentas buvo tyčia suvažinėtas, kai mėgino nuleisti nusikaltėlių mašinos padangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.