2014-ųjų S klasės „Mercedes-Benz“ bus išmaniausias visų laikų automobilis (video)

Kiekviename naujos kartos S klasės „Mercedes-Benz“ modelyje pritaikomi tokie techniniai sprendimai, kurie daugelyje kitų automobilių pasirodo tik po kelerių metų ar net dešimtmečių. Štai 1959 metų serijos kėbule pirmą kartą pritaikytos energijos sugėrimo zonos avarijos atveju, o 1972 metų (W116 modelyje) - pirmą kartą įdiegta stabdžių antiblokavimo sistema (ABS).

Būsimas S klasės „Mercedes-Benz“ modelis ne tik turės „akis“ priekyje, bet „matys“ 360 laipsnių aplinkui.<br>Gamintojas
Būsimas S klasės „Mercedes-Benz“ modelis ne tik turės „akis“ priekyje, bet „matys“ 360 laipsnių aplinkui.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Nov 20, 2012, 4:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:53 AM

2005 metais pasirodžiusiame dabartiniame S klasės modelyje panaudota naktinio matymo „Night View Assist“ sistema.

Ne išimtis ir būsimasis S klasės „Mercedes-Benz“, rinkoje pasirodysiantis jau kitą rudenį (2014-aisiais modelio metais).

Gamintojai žada, kad tai bus išmaniausias visų laikų automobilis, kuriame bus įdiegtos iki šiol pačios inovatyviausios komforto ir saugumo sistemos.

„Inteligentiškos sistemos ateityje sugebės analizuoti keletą situacijų ir atpažinti potencialų pavojų kelyje, o įvairūs jutikliai bus gerokai tikslesni nei dabar“, - sako „Mercedes-Benz“ valdybos narys Thomas Weberis.

Jis vaizdžiai paaiškino, kad būsimas S klasės modelis ne tik turės „akis“ priekyje, bet „matys“ 360 laipsnių aplinkui.

Pavyzdžiui, sistema „DISTRONIC PLUS“ leis automobiliui automatiškai važiuoti paskui kitą mašiną nustatytu greičiu net ir mieste iki visiško sustojimo.

Be to, S klasės modelis bus pirmasis pasaulyje automobilis, visiškai atsisakęs tradicinių žibintų. Net pačiame pigiausiame modelyje visur bus naudojami tik LED technologijos žibintai.

Gamintojas jau pateikia sąrašą sistemų, kurios bus montuojamos būsimajame S klasės modelyje.

Tarp įdomesnių - „BAS PLUS“, kuri padeda ne tik išvengti susidūrimo su priekyje staiga sustojusiu automobiliu, bet ir sankryžose. Nauja stereo kamera ir radarų jutiklių sistema, apskaičiavusi, kad šalutiniu keliu važiuojantis automobilis link pagrindinio juda pernelyg greitai, garsu įspėja vairuotoją ir sukelia slėgį stabdžių sistemoje.

Paskaičius visą galimų sistemų, montuojamų į S klasės „Mercedes-Benz“, sąrašą kyla klausimas: kam šioje mašinoje iš viso reikalingas vairuotojas?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.