„Škoda Rapid“ pelno pirmuosius apdovanojimus

Naujasis „Škoda“ kompaktinės klasės modelis pelnė itin gerą įvertinimą neseniai atliktuose „Euro NCAP“ saugumo testuose. Šios prestižinės institucijos specialistų teigimu, „Rapid“ puikiai išlaikė saugumo egzaminą itin patikimos suaugusių keleivių bei vaikų apsaugos, pėsčiųjų apsaugos ir modernių saugos sistemų dėka.

"Škoda Rapid" debiutavo rugsėjį Paryžiaus automobilių parodoje.<br>Archyvas
"Škoda Rapid" debiutavo rugsėjį Paryžiaus automobilių parodoje.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2012, 3:24 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:47 PM

„Škoda Rapid“ yra vienas saugiausių automobilių savo segmente, - sako Frankas Welschas, už techninę modernizaciją atsakingas Škoda valdybos narys. - Mes tai žinojome iš vidinių saugumo bandymų, tačiau „Euro NCAP“ rezultatai yra svarbiausias nepriklausomas įvertinimas. Mūsų kompaktinės klasės sedanas - idealus šeimyninis automobilis, siūlantis daug erdvės penkiems keleiviams ir jų bagažui. Jis yra funkcionalus, kokybiškas ir atitinka aukščiausius saugos standartus“.

„Euro NCAP“ ataskaitoje itin palankiai – 5 žvaigždutėmis - įvertintas suaugusių keleivių ir salone keliaujančių vaikų saugumas. „Euro NCAP“ ekspertai skyrė „Škoda Rapid“ net 94 proc. bendrą įvertinimą už priekyje sėdinčių keleivių apsaugą priekinio, šoninio susidūrimo ir smūgio į stulpą bandymuose. „Rapid“ maksimaliai įvertintas ir už vaikų iki 3 m. amžiaus apsaugą. Nei priekinio, nei šoninio smūgio metu „Isofix“ sėdynėse sėdintys vaikai-manekenai praktiškai nenukentėjo, o bendras įvertinimas už mažųjų keleivių apsaugą siekė 80 proc.

Specialistai skyrė „Rapid“ maksimalų 100 proc. įvertinimą ir už pėsčiųjų apsaugą, ypač išskirdami automobilio priekinio buferio savybes. Jis sukonstruotas taip, kad susidūrimo metu kuo mažiau sužalotų pėsčiojo kojas. Tuo tarpu variklio dangtis sukurtas siekiant kiek įmanoma sušvelninti sužeidimus, tenkančius pėsčiojo galvai.

Maksimaliomis 5 žvaigždutėmis taip pat įvertintos pagalbinės saugumo sistemos, tokios kaip elektroninė stabilumo kontrolės sistema ESC (standartinė įranga ES šalyse), 6 saugos oro pagalvės, saugos diržų užsegimo priminimas vairuotojui bei priekiniam keleiviui ir kt. Visa ši įranga yra standartinės „Rapid“ komplektacijos sąraše.

„Škoda gamina automobilius žmonėms. Technologijos nėra svarbiausias mūsų tikslas, jos tik padeda padidinti saugumą ir komfortą tiek vairuotojui, tiek keleiviams. Džiugu, kad „Euro NCAP“ atkreipė ypatingą dėmesį būtent į šį aspektą“, pabrėžia F.Welschas.

„Euro NCAP“ (Europos naujų automobilių vertinimo programa) yra nepriklausomas Europos transporto ministerijų, automobilių klubų, draudimo kompanijų ir vartotojų teisių gynimo organizacijų konsorciumas. Organizacija naujų automobilių atlieka saugumo bandymus ir įvertina jų saugumo lygį. Tad aukščiausias šios institucijos įvertinimas - patikimiausias nepriklausomas patvirtinimas, kad „Škoda Rapid“ modelis atitinka patį aukščiausią saugumo lygį.

Beje, tai ne vienintelė gera naujiena „Rapid“ gamintojams. Nuo pasirodymo Europos rinkoje praėjus vos kelioms savaitėms, naujasis modelis pelno ir pirmuosius apdovanojimus. Štai neseniai įtakingo Vokietijos žurnalo „Auto Zeitung“ skaitytojai išrinko „Rapid“ geriausiu „biudžetinių automobilių“ ketegorijoje. Taip pat „Škoda Rapid“ pelnė itin prestižinį “Auto Trophy 2012“ apdovanojimą. Tuo tarpu populiaraus Vokietijos žurnalo „Auto Bild“ rengiamame “Golden steering wheel” konkurse vertinimo komisija skyrė „Rapid“ trečiąją vietą kompaktinių/vidutinių automobilių klasėje, kur jis nusileido tik BMW 3 serijos ir Lexus GS modeliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.