Turtingojo Los Andželo automobilių parodoje - dėmesys taupuoliams

Nors savaitgalį prasidėjusi Los Andželo (JAV) automobilių paroda nepakliūva tar penkių didžiausių ir įtakingiausių šio pobūdžio parodų pasaulyje, gamintojų dėmesio jai netrūksta. Ir tai visai suprantama. Juk Kalifornija yra būtent ta valstija, kurioje nuperkama daugiausiai prabangių, galingų, sportiškų automobilių bei kabrioletų.

Turtingiausioje JAV valstijoje Kalifornijoje vyksta automobilių paroda.<br>Organizatorius
Turtingiausioje JAV valstijoje Kalifornijoje vyksta automobilių paroda.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Dec 2, 2012, 5:40 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:43 PM

Šiemetės parodos organizatoriai suskaičiavo 24 pasaulinius ir 25 Šiaurės Amerikos debiutus (palyginimui pernai buvo 21 pasaulinė ir 30 Šiaurės Amerikos premjeros.

Tačiau, kaip žinia, premjera premjerai nelygu.

Pavyzdžiui, „Mercedes-Benz SLS AMG Black Series“ modelis skirtas tik labai siauram ratui itin turtingų žmonių. Bet negali paneigti - debiutas įvyko būtent čia.

Arba „Volkswagen Beetle Convertible“ kabrioletas. Taip pat debiutavo čia, nors tas pats modelis hečbeko kėbulu jau pusantrų metų rieda Europos ir Amerikos keliais.

Kita vertus naujųjų „Subaru Forester“ ar „Toyota RAV-4“ debiutai yra labai svarbūs ir reikšmingi.

Tarp įdomesnių koncepcinių modelių verta išskirti „Acura NSX“ - smagi aliuziją į anksčiau gamintą sportinį „Honda NSX“. Įdomus ir „Infiniti LE Concept“ automobilis, be dėmesio neliks ir Paryžiuje jau matytas koncepcinis „Lexus LFCC“.

Tačiau įdomiau tai, kad visi, sumokėję po 12 JAV dolerių už bilietą į parodą, pastebi aiškią tendenciją. Net pačioje turtingiausioje JAV valstijoje vis daugiau dėmesio skiriama ekonomiškiems automobiliams.

Remiantis vieno didžiausių JAV automobilių pardavimų portalo AutoTrader.com duomenims, šiais metais alternatyviais degalais ir ekonomiškais automobiliais domisi net 54 procentais automobilių pirkėjų nei pernai.

Todėl atrodo kiek neįprasta, kad būtent Ameriokoje debiutavo nedideli elektra varomi automobiliai „Fiat 500e“, „Chevrolet Spark EV“ ir daug hibridinių, kuriuos galima pakrauti iš elektros tinklo (vadinamųjų „plug-in“), modelių.

Kita įdomi tendencija - vietinius gamintojus vis labiau į kampą spaudžia Azijos kompanijos.

Todėl „Chrysler“, „Ford“ ir „General Motors“ trijulei tenka atlaikyti galingą „Acura“, „Honda“, „Hyundai“, „Infiniti“, „Lexus“, „Kia“, „Nissan“, „Subaru“ ir „Toyota“ spaudimą.

O kur dar „nepėsti“ europiečiai BMW, „Fiat“, „Jaguar“, „Mercedes-Benz“, „Porsche“ ir „Volkswagen“.

Tačiau nuo 2008 metų pamažu atsigaunanti Amerikos rinka įkvepia automobilių gamintojus - vietos čia turėtų užtekti visiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.