Ką daryti, kad žiema neužkluptų nepasiruošus

Nors jau gruodžio vidurys, gausiau iškritęs sniegas vis tiek daugeliui vairuotojų buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. Vilniuje nusidriekė didžiulės spūstys ir susidarė įspūdis, kad sniegui dauguma vilniečių visiškai nepasiruošę.

Prekybos centruose yra tikrai pigių, kelis ar keliolika litų kainuojančių valytuvų. Geriau ja pigiausi valytuvai negu visai sudilę. Galų gale, tokius negaila bus ir išmesti po žiemos.<br>R. Danisevičius
Prekybos centruose yra tikrai pigių, kelis ar keliolika litų kainuojančių valytuvų. Geriau ja pigiausi valytuvai negu visai sudilę. Galų gale, tokius negaila bus ir išmesti po žiemos.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

2012-12-11 09:55, atnaujinta 2018-03-14 17:35

„Taip beviltiškai važiuoti galima tik visiškai nudilusiomis arba vasarinėmis padangomis“, - pagalvojau apie prieš save pustušte gatve vos šliaužiantį žalią ne pirmos jaunystės „Honda Civic“. Tačiau pasivijus antra eile važiuojantį pavargusį septintos serijos BMW, paaiškėjo, kad gali būti dar blogiau.

Galima buvo guldyti galvą, kad abu šie automobiliai - „mediniais“ ratais, kurie žiemą yra tiesiog beviltiški.

Žiema ir sniegas neatrodys baisūs važinėjantiems šiam metų laikui pritaikytomis padangomis. Nesvarbu kokia - nauja ar naudota, kai slidu, žieminė padanga bet kuriuo atveju geresnė už vasarinę.

Tiesa, būtų labai gerai, kad protektoriaus gylis būtų didesnis nei minimalūs reikalaujami 3 milimetrai.

Kitas svarbus dalykas, kai sninga ar drebia šlapdriba, yra valytuvai.

Dėl tamsos, atspindžių kelyje ir sniego žiemą ir taip yra sunkiau važiuoti, o blogi valytuvai tik stumdo purvo sluoksnį nuo vieno stiklo krašto iki kito, bet realiai jo nevalo.

Prekybos centruose yra tikrai pigių, kelis ar keliolika litų kainuojančių valytuvų. Geriau jau pigiausi valytuvai negu visai sudilę. Galų gale, tokius negaila bus ir išmesti po žiemos.

Pirkdami valytuvus nepamirškite ir apiplovimo skysčio. Jis - labai reikalingas pagalbininkas žiemą.

Kitaip reikia elgtis ir su pačiu automobiliu.

Tiek vairu, tiek greičio pedalu reikia elgtis švelniai - visiškai kitaip nei ant sauso asfalto.

Be abejo, žiemą stabdyti reikia pradėti anksčiau, nei tai daroma sausame kelyje.

Visais keturiais ratais varomu automobiliu važiuodami nepamirškite, kad tokia mašina įsibėgės greičiau, bet sustoti jai prireiks tiek pat laiko, kaip ir įprastai.

Kad neatsitiktų taip, kad greičiau nuo šviesoforo įsibėgėję, greičiau ir „pabučiuosite“ kitos mašinos galą.

Neišsigąskite mašinos slystelėjimo.

Nedideli slystelėjimai yra neatsiejama žiemos dalis, o labiau patyrusiems vairuotojams suteikia papildomą progą pasidžiaugti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.