Adrenalino mėgėjai siautėja prie Kauno marių

Žiemai nepagailėjus sniego į nuošalias automobilių stovėjimo aikšteles plūstelėjo ekstremalių pramogų automobiliais gerbėjai. Viena tokių vietų Kaune – T. Masiulio gatvėje esanti stovėjimo aikštelė. Ant marių kranto kiekvieną vakarą renkasi keliolika ar keliasdešimt mėgėjų pasiautėti automobiliais.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2012-12-20 14:35, atnaujinta 2018-03-14 12:22

Stebėti tokius pasirodymus gali visi norintys. Pakanka tiesiog atvažiuoti į aikštelę, sustoti pakraštyje ir tikėtis, kad koks adrenalino apimtas vairuotojas netaranuos iškart kelių stovinčių mašinų. Aikštelėje užtenka praleisti valandą, kad būtų galima užtikrinti – ramybės čia nedaug.

Dažniausiai į vidurį išvažiuoja ir į šonus padangomis svaidydami sniegą viražus demonstruoja BMW automobilių vairuotojai. Prie jų kartkartėmis prisideda ir kitų galiniais ratais varomų mašinų savininkai.

O priekiniais ratais varomi automobiliai paprastai įsibėgėja T. Masiulio gatve ir pasiekę tinkamą slydimui greitį įskrenda į aikštelę su užtrauktu rankiniu stabdžiu. Labiau įgudusiems vairuotojams šonu pasuktomis mašinomis pavyksta pračiuožti beveik visą aikštelę.

Tačiau pavieniais įgūdžių demonstravimais linksmybės nesibaigia. Kartais po aikštelę sukiotis ima net keletas automobilių, būna, kad jų vairuotojai tik per plauką išvengia susidūrimų. Toks scenarijus minėtoje vietoje – kasdienybė.

Policija grūmoja

„Patrulio ant kiekvieno kampo nepastatysi. Tokioms vietoms tikrai skiriame dėmesio, tačiau jei pravažiuojant policijai nieko nevyksta, niekas ir nenubaudžiamas“, - pasakojo Kauno kelių policijos valdybos tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Tautvydas Pučius.

Pasak pareigūno, gerai, kai vairuotojai žiemą tobulina automobilio valdymo įgūdžius. Tačiau to daryti aikštelėje, kurioje yra automobilių ar smalsuolių, griežtai draudžiama. Tokiam reikalui policininkas siūlo rinktis uždaras teritorijas arba tartis su vairavimo mokyklomis, kurios turi aikšteles.

„Svarbu ne tik tai, ar tuo metu nekeliamas pavojus. Reikia įvertinti ir pavojaus riziką. Juk į paprastą aikštelę gali netikėtai įvažiuoti automobilis, kurio įsismaginę vairuotojai aikštelėje gali ir nepastebėti. Dažniausiai pasekmės būna kur kas rimtesnės, nei tikisi vairuotojai“, - tikino pašnekovas.

T. Pučius apibrėžia ir dažniausiai į chuliganizmą kelyje linkusius vairuotojus. Nors ir ne šimtu procentų, bet šešėlis krenta ant jaunų, galingus ir galiniais ratais varomus automobilius turinčių kauniečių.

„Neretai tokių automobilių vairuotojai ne tik aikštelėse, bet ir gatvėse sukelia avarines situacijas. Dėl to nukenčia niekuo dėti žmonės. Tačiau kartais tokius dalykus įrodyti labai sunku, todėl policijai itin padeda vaizdo registratorius įsigiję vairuotojai. Turint filmuotą medžiagą nustatyti kaltininką yra kur kas lengviau“, - kalbėjo T. Pučius.

Lrytas.lt primena, kad už chuliganišką vairavimą skiriamos baudos nuo 1000 iki 2000 litų su teisės vairuoti atėmimu nuo metų iki dvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.