„Beretininkas“ prie vairo - nelaimė už posūkio?

Kepurėti vairuotojai, liaudyje pašaipiai vadinami „beretininkais“, iš tiesų kelia didesnį pavojų nei tie, kurie važiuodami nenešioja jokio galvos apdangalo. Galvos gobtuvas, kepurė smarkiai sumažina matymo lauką, trukdo naudotis šoniniais veidrodėliais ir pastebėti kitus eismo dalyvius.

Kepurė ne tik riboja apžvalgos lauką, bet staigiau stabdant gali tiesiog užkristi ant akių.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Kepurė ne tik riboja apžvalgos lauką, bet staigiau stabdant gali tiesiog užkristi ant akių.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 21, 2012, 10:10 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:59 AM

Kita vertus, staigiau stabdant kepurė gali tiesiog užkristi ant akių.

„Žiemą oro sąlygos apsunkina vairavimą, todėl nederėtų dar labiau rizikuoti pasirenkant netinkamus drabužius“, - pataria „Renault“ vairavimo mokyklos instruktoriai.

Vairuotojai neturėtų dėvėti pirštinių, pagamintų iš nepakankamai gerą sukibimą turinčių medžiagų, pavyzdžiui, vilnos ar medvilnės, bei storų kumštinių pirštinių, kurios trukdo taisyklingai laikyti vairą.

Tinkamiausios yra pirštuotos odinės pirštinės. Rekomenduotina daiktadėžėje turėti odinių pirštinių porą, kad būtų galima sau įprastas pirštines pasikeisti į tinkamesnes vairavimui.

Prieš lipdami į automobilį vairuotojai turėtų nusivalyti sniegą nuo batų ir kiek įmanoma juos nusivalyti į kilimėlį. Šlapi batų padai kelia pavojų, nes koja gali nuslysti nuo stabdžio paminos.

„Pavojinga avėti storapadžius arba plačius batus, nes jie sumažina paminos jutimą, todėl galite atsitiktinai spustelti dvi paminas vienu metu”, – teigia instruktoriai.

Be to, batai neturėtų riboti čiurnos judėjimo. Aukšti, standūs arba žygių batai nėra tinkami vairavimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.