Dovanų pirkėjai užkimšo Vilniaus gatves

Vilniaus gatvės penktadienį virto viena didele spūstimi, nes prie vairo sėdo visi, kurie moka vairuoti ir turi automobilį. Keleivių tikslas – ne kaimas, o didieji prekybos centrai ir parduotuvės.

Vilniaus gatves paralyžiavo automobiliai.<br>M. Astrauskas
Vilniaus gatves paralyžiavo automobiliai.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Dec 21, 2012, 6:04 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:39 AM

Neieškokite greitesnio maršruto. Ar važiuosite magistralinėmis Ukmergės, Geležinio Vilko gatvėmis, Konstitucijos prospektu, ar siaurais senamiesčio skersgatviais, nesvarbu į kurią pusę. Prireiks daug kantrybės.

Policijos pareigūnų tai nestebina.

„Šeštadienį situacija bus geresnė. Paskutinė darbo, būtent darbo, diena prieš šventes yra tokia ir nieko nepadarysi, važiuoja visi, kas turi mašiną. Tai vyksta kiekvienais metais. Žmonės važiuoja pirkti dovanų“, - sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės kuopos vadas Žilvinas Jucius.

Anot jo, situaciją sunkina ir gana sudėtingos eismo sąlygos, dėl sniego sankasų susiaurėjusios gatvės ir tokiam automobilių srautui nepritaikytos gatvės.

„Negalėčiau išskirti kokio nors maršruto, kuriuo važiuoti būtų lengviau. Spūstys yra visose gatvėse, todėl geriausia – pasirinkti trumpiausią maršrutą iki tikslo ir neieškoti laisvesnių aplinkinių kelių, nes jų tiesiog nėra“, - sakė Ž. Jucius.

Jis paragino vairuotojus būti tolerantiškesniems. Įžūliems vairuotojams gatvės netaps platesnės.

Pareigūnas įspėjo, kad Vilniaus gyventojai būtų nusiteikę ilgiau laukti specialiųjų tarnybų – greitosios medicinos pagalbos, policijos, ugniagesių gelbėtojų. Jiems užsikimšusios gatvės taip pat trukdo pravažiuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.