„Maserati“ jau įkėlė koją į Lietuvą. Dabar - „Porsche“ eilė?

Prieš pat Naujuosius darbininkai skubėjo ant bendrovės „Autobrava“ salono tvirtinti „Maserati“ ženklą, o pirmasis 433,9 tūkstančio litų kainuojantis „Maserati Granturismo S“ viduje jau laukė savo pirkėjo. Tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“ suteikta teisė pirmą kartą šalyje atstovauti „Maserati“ prekės ženklui.

Pirmajame oficialiajame salone Lietuvoje pirkėjo jau laukia baltas „Maserati“.<br>M. Grinius
Pirmajame oficialiajame salone Lietuvoje pirkėjo jau laukia baltas „Maserati“.<br>M. Grinius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Jan 2, 2013, 6:37 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:28 AM

Automobilių verslo užkulisiuose kalbama, kad netrukus Lietuvoje gali atsirasti ir oficiali „Porsche“ atstovė. O ja turėtų tapti su ta pačia „Modus“ grupe susijusi bendrovė.

Tačiau kol kas bendrovių „Autobrava“ ir „Krasta Auto“ atstovai susilaiko nuo bet kokių komentarų šia tema.

Servisas - tik Rygoje

Lietuvoje oficialių „Porsche“ atstovų nėra. Artimiausia „Porsche“ atstovybė yra Rygoje įsikūrusi bendrovė „Baltijas sporta auto“.

Tai sukelia didelių nepatogumų visiems „Porsche“ gerbėjams, tiek norintiems aptarnauti savo automobilius, tiek įsigyti naują.

„Man kaskart tenka važiuoti 320 kilometrų į Rygą dėl menkiausio iškilusio klausimo. Todėl aš neretai renkuosi Varšuvą, kur aptarnavimas gerokai operatyvesnis, geresnis ir pigesnis dėl palankaus zloto kurso“, - lrytas.lt sako vienas Marijampolės verslininkas, važinėjantis 2007 metų „Porsche Cayenne“.

Jo įsitikinimu, Latvijos bendrovė tiesiog nenori konkurentų Baltijos šalių regione ir visaip kaišo pagalius į ratus toms Lietuvos bendrovėms, kurios norėtų atstovauti „Porsche“.

„Porsche“ yra nepalyginamai svarbesnis prekės ženklas nei „Maserati“ tiek parduodamų automobilių kiekio, tiek prestižo, tiek pelno prasme.

Potencialas - didžiulis

Per metus pasaulyje nuperkama tik apie 6 tūkstančius vienetų „Maserati“ automobilių. Tuo tarpu „Porsche“ gamina apie 120 tūkstančių automobilių per metus ir akcininkus džiugina stabiliu pelnu.

Vien Lietuvoje yra įregistruoti net 922 „Porsche“ automobiliai (333 jų „Cayenne“), tad servisui darbas – garantuotas.

Be to, iš visų šalyje registruotų „Porsche“ 63 yra pagaminti 2011 ir 55 – 2012 metais. Tad pardavimo potencialas – taip pat solidus.

Todėl nenuostabu, kad atstovauti šiam prekės ženklui Lietuvoje ketino ne viena rimta bendrovė.

Neoficialiomis žiniomis, laimę tapti „Porsche“ atstovais bandė „Juta“, „Skuba“ ir dar kelios patikimos reputacijos bendrovės, tačiau teigiamo atsakymo negavo.

Ar pasiseks pagaliau dar vienai mūsų šalies bendrovei įveikti visas kliūtis ir tapti „Porsche“ atstovais, parodys jau netolima ateitis.

Aptarnauti - į užsienį

Tuo tarpu kitų išskirtinių, retų ir brangių automobilių savininkams mūsų šalyje norint aptarnauti savo „Bentley“, „Ferrari“, „Lamborghini“, „Aston Martin“ ir kitus automobilius, serviso tenka dairytis užsienyje.

Dažniausiai renkamasi Hamburgą – dėl patogiausio automobilio transportavimo. Keltu iš Klaipėdos mašina nuplukdoma į Hamburgą, ten ji aptarnaujama ir vėl parplaukia atgal.

Viena darbo valanda ten kainuoja vidutiniškai 105 eurus be mokesčių.

Tiesa, „Bentley“ savininkai gali rinktis gerokai trumpesnį kelią – Latvijos sostinėje veikia oficiali šios markės atstovė, bendrovė „Bentley Riga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.