„Audi TT“ kūrėjas tapo „Kia Motors“ prezidentu

Iš „Volkswagen Group“ į „Kia Motors“ prieš kelerius metus perėjęs ir šių automobilių veidą radikaliai pakeitęs vokietis Peteris Schreyeris neseniai buvo paskirtas „Kia Motors Corporation“ prezidentu. Iki šiol automobilio „Audi TT“ kūrimu labiausiai išgarsėjęs P. Schreyeris buvo „Kia“ vyriausiasis dizaineris.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2013, 11:36 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:08 AM

Vokietis yra pirmasis kompanijos istorijoje šias pareigas užimantis ne korėjietis.

Įdomu, kad prieš P. Schreyerio paskyrimą „Kia“ prezidentu, apgailestavimą dėl tokio jo karjeros posūkio ir pačio koncerno požiūrio į talentingąjį dizainerį išreiškė „Volkswagen Group“ vadovas Ferdinandas Piechas.

Beveik 18 metų koncernui vadovaujantis F. Piechas pripažino, kad jo kompanija turėjo dėti daugiau pastangų, kad neleistų bavarui pereiti į „Kia“.

59-erių P. Schreyeris „Kia“ kompanijos pasiūlymą priėmė 2006 metais, jo pagrindinė užduotis buvo sukurti naują „Kia“ automobilių dizaino strategiją.

Nuo tada jo vadovaujama dizainerių komanda sukūrė išties patrauklią naujų modelių liniją, įskaitant naujausią „Sportage“, „Cee‘d“, „Rio“, „Picanto“, „Optima“ ir kitus mūsų rinkoje neparduodamus modelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.