Klaipėdos Tiltų gatvėje - nesibaigiančios permainos

Klaipėdos senamiestyje vairuotojai turi būti itin atsargūs:

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 9, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:37 PM

Tris savaites tam tikromis valandomis ja leista važinėti ne tik maršrutiniams autobusams, bet ir visiems automobiliams. O vakar tokie eismą leidžiantys ženklai nuimti.

Sprendimą leisti važiuoti Tiltų gatve lengviesiems automobiliams nulėmė gamta, kai gruodį uostamiestyje iškrito kaip niekad daug sniego. Dėl to gerokai pasunkėjo eismo sąlygos, o piko valandomis gretutinėse arterijose - Pilies gatvėje ir ant Mokyklos gatvės tilto - susidarydavo didžiulės automobilių spūstys.

Nutarta nuo 7 iki 9 valandos ir nuo 16 iki 19 valandos Tiltų gatve leisti važiuoti visiems automobiliams.

Dabar Tiltų gatvę jiems vėl reikia aplenkti. Leidimas atšauktas, nes pasikeitus atšilus orams ir ištirpus sniegui pagerėjo eismo sąlygos.

Atrodo, kad pavasarį vėl teks atnaujinti eismą Tiltų gatve. Mat planuojama pradėti remontuoti Pilies tiltą, o tuomet vėl sutriks eismas Pilies gatve.

Eismą leidžiantys ženklai gali būti iškart pastatyti bet kada, jei pablogėtų oro sąlygos.

Klaipėdos senamiesčio gyventojai nuolat skųsdavosi, kad dėl transporto priemonių keliamo triukšmo jie negali miegoti, o namų ir butų sienos aižėja dėl nuolatinės vibracijos.

Atsižvelgiant į žmonių skundus buvo bandomi visokiausi eismo variantai: Tiltų gatve leidžiama važiuoti tik maršrutiniams autobusams, bet savaitgaliais ir jie turėdavo sukti aplinkui, vėliau nuspręsta atverti gatvę autobusams ir šventadieniais.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovai teigia, kad dėl apribojimų kenčia keleiviai - sukant gretutinėmis gatvėmis trimis minutėmis pailgėja kelionė, bet daugiausiai nemalonumų patiria transportininkai - esą per metus apvažiuojant Tiltų gatvę autobusai per metus patiria maždaug pusės milijono litų nuostolį.

Kelių policijos biuro atstovai teigia, jog lengvajam transportui uždarius Tiltų gatvę, Pilies ir Mokyklos gatvėse eismo įvykių užregistruojama pusantro karto daugiau.

Senamiesčio verslininkai sako, kad plačiau atverta Tiltų gatvė bent kiek pagyvintų prekybą, atgaivintų kavines.

O senas Klaipėdos valdžios užmojis - Tiltų gatvę atiduoti vien pėstiesiems ir dviratininkams - tikriausiai taip ir liks neįgyvendintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.