Galingas „Volkswagen Golf VII“ startas - užsakymų jau per 100 tūkstančių

Septintosios kartos „Volkswagen Golf“ prekybos pradžia pranoksta visus lūkesčius: nuo prekybos pradžios praėjusių metų spalį gamintojai gavo daugiau nei 100 tūkstančių užsakymų. „Šiemet mes pristatysime rinkai daugiau nei 800 tūkstančių šių modelių. Joks kitas Europos automobilis negali mėgautis tokia sėkme“, - džiaugiasi „Volkswagen AG“ valdybos pirmininkas Martinas Winterkornas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 4:07 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:41 PM

Europoje „Golf“ savo klasėje perkamiausiu automobiliu išlieka jau devynerius metus iš eilės, o Vokietijoje rinkos lyderiu yra net 37 metus.

Šis modelis taip pat pirmauja pagal perkamumą labai turtingose šalyse: Šveicarijoje, Belgijoje, Liuksemburge, Norvegijoje ir Austrijoje.

2013-aisiais „Volkswagen“ gamintojai ir toliau pasiryžę išlaikyti tokios sėkmės komponentus. Juolab, kad tam reikšmės turės ir „Golf“ universalo pristatymas, kurio pasaulinė premjera numatyta Ženevos automobilių salone kovo mėnesio pradžioje.

„Volkswagen Golf“ sėkmės istorija kupina paralelių. Nuo pirmos kartos modelio debiuto prieš 38 metus, kalbant grynai aritmetiniais terminais, daugiau nei 2 tūkstančiai žmonių kasdien visoje planetoje įsigyja „Golf“.

Iš viso jau pagaminta 29,4 milijonai „Golf“ automobilių – hečbekų, kabrioletų, universalų. Šis automobilis gali būti aptinkamas visuose penkiuose kontinentuose arba daugiau nei 120-yje viso pasaulio šalių.

Septintos kartos „Volkswagen Golf“ itin sėkmingai pasirodė palyginamuosiuose didžiųjų automobilinių žurnalų testuose, kuriuose jis dažniausiai tampa nugalėtoju.

Vokietijos „Auto motor und sport“, „Auto Bild“, „Auto Zeitung“ ir „Auto Straßenverkehr“ žurnaluose septintosios kartos „Golf“ nugalėjo visus svarbiausius konkurentus.

Juose „Volkswagen“ pelnė pergalę ne tik dėl savo kokybės, komforto, mažiausių degalų sąnaudų ir emisijų bei gerų transmisijos savybių, bet taip pat ir dėl kito paties svarbiausio kriterijaus – saugumo. Pavyzdžiui, lapkričio mėnesį surengtame viename iš palyginamųjų testų, kuriuose „Golf“ įtikinamai nugalėjo dvylika svarbiausiųjų savo konkurentų, testo rengėjai taip įvertino jų laimėtoją: „Ne tik dėl sensacingų stabdymo savybių (33 metrai), „Volkswagen“ pasiekė sportinių automobilių lygį, ypač kalbant apie automobilio valdymo savybes“.

Ne veltui „Golf“ pelno vis daugiau svarbių tarptautinių apdovanojimų. Vienas naujausių – „Auto Trophy“ apdovanojimas, kurį skyrė 110 000 „Auto Zeitung“ skaitytojų. Jie savo balsais nusprendė, kad naujasis „Golf“ šiuo metu geriausias automobilis savo klasėje.

Už Vokietijos ribų naujasis „Golf“ iš automobilių ekspertų taip pat susilaukia palankiausių įvertinimų. Praėjusių metų gruodį „Top Gear“ žurnalas šiam automobiliui skyrė „Geriausio automobilio visoms progoms 2012“ titulą.

Septintos kartos „Volkswagen Golf“ buvo išrinktas ir geriausiu 2013 metų automobiliu Lietuvoje bei pakliuvo į Europos „Metų automobilis 2013“ finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.