„Toyota“ vėl atkovojo didžiausio pasaulyje automobilių gamintojo titulą

Japonijos automobilių pramonės milžinė „Toyota Motor Corp.“ 2012 metais susigrąžino didžiausio pasaulyje automobilių gamintojo vardą. Pernai visame pasaulyje pardavusi 9,7 milijono automobilių „Toyota“ beveik puse milijono automobilių aplenkė „General Motors“ (9,29 milijono).

Pernai rugpjūtį buvo pasiekta simbolinė riba: pagaminta 200 milijonų automobilių nuo „Toyota“ korporacijos egzistavimo pradžios.<br>Gamintojas
Pernai rugpjūtį buvo pasiekta simbolinė riba: pagaminta 200 milijonų automobilių nuo „Toyota“ korporacijos egzistavimo pradžios.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2013, 12:35 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 3:19 AM

Įdomu tai, kad pernai rugpjūtį buvo pasiekta simbolinė riba: pagaminta 200 milijonų automobilis nuo „Toyota“ korporacijos egzistavimo pradžios.

Pernai „Toyota“ pardavimai augo net 22,6 procento lyginant su 2011 metais (skaičiuojama kartu su kitų korporacijos valdomų įmonių „Hino Motors Ltd.“ ir „Daihatsu Motor Co“ pardavimais).

2013 metais „Toyota“ ketina padidinti gaminamų automobilių kiekį iki 9,91 mln.

Šiam tikslui pasiekti teigiamą įtaką turės ir žemas jenos kursas, dėl kurio Japonijoje pagaminti ir į kitas šalis eksportuojami automobiliai kainuoja pigiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste