Kauno vicemeras S. Buškevičius - kelių gaidelis

Vicemeras Stanislovas Buškevičius neturi vairuotojo pažymėjimo, tačiau tai jam netrukdo sėsti prie automobilio vairo ir puikuotis lenktynių meistro įgūdžiais. Internete išplatinta filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip neprisisegęs saugos diržo S. Buškevičius mėgina elektromobilį „Mitsubishi i-MiEV”.

S. Buškevičius, neturėdamas teisės vairuoti, išbandė elektromobilį.<br>„Lietuvos rytas“
S. Buškevičius, neturėdamas teisės vairuoti, išbandė elektromobilį.<br>„Lietuvos rytas“
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 11, 2013, 12:01 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:47 AM

Sėdėdamas prie naujos ekologiškos transporto priemonės vairo 54 metų politikas vieną po kito suka ratus. Pravėręs automobilio langą vairuotojas laisvai bendrauja su jį filmuojančiu operatoriumi ir atvirai prisipažįsta neturintis teisės to daryti.

„Važiuoju. Viskas gerai. Geriau nebūna. Ką reiškia turėti elektromobilį? Atsiranda noras įsigyti pažymėjimą”, – prieš kamerą kalba S.Buškevičius.

Stebint filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kad vicemero žvilgsnis dažniau krypsta ne į kelią, o į filmavimo kamerą, sunku patikėti, kad prie vairo – naujokas.

Pasiteiravus, kodėl neturėdamas vairuotojo pažymėjimo drąsiai sėdo prie automobilio vairo, o jį vairuodamas neprisisegė saugos diržo, vicemeras iš pradžių tikino, kad to negali būti.

„Niekada neturėjau vairuotojo pažymėjimo. Kodėl? Toks mano požiūris. Jo tiesiog niekada neprireikė.

O filmuota medžiaga, apie kurią pasakojate, tikriausiai yra suklastota”, – sakė S.Buškevičius.

Vicemeras neslėpė, kad jis moka vairuoti transporto priemonę. To jaunystėje išmoko vairavimo mokykloje. Pažymėjimo S. Buškevičius negavo, nes artėjant egzaminams turėjo kažkur skubiai išvykti.

Po pokalbio pirmąkart peržiūrėjęs filmuotą medžiagą S. Buškevičius dėjosi labai nustebęs.

Net bandė tikinti, jog mašinoje sėdi ne jis. „Greičiausiai ten ne aš, nes tokio filmavimo neprisimenu”, – mėgino apsimesti naivuoliu vicemeras.

Jis painiojosi paprašytas prisiminti, kur galėjo būti padarytas įrašas. „Gal Kaune ar Panevėžyje? O gal Malaizijoje?” – svarstė S.Buškevičius.

Kauno kelių policijos atstovė Gražina Lekavičienė tvirtino, jog iš filmuotos medžiagos matyti, kad vairuotojas aiškiai pažeidė kelių eismo taisykles: jis neprisisegė saugos diržo. Be to, viešai prisipažino, kad neturi vairuotojo pažymėjimo.

„Vairuoti be vairuotojo pažymėjimo jis neturėjo teisės. Automobilis nėra pažymėtas besimokančio vairuoti ženklu. Šalia vairuojančiojo nebuvo vairuoti mokančio žmogaus ar instruktoriaus.

Už kelių eismo pažeidimus skiriama administracinė bauda”, – aiškino policijos pareigūnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.