Vairuotojai civilinę atsakomybę draudžia net neužeidami į draudimo bendrovę

Vairuotojai, norėdami apsidrausti, linkę vis rečiau varstyti draudimo bendrovių duris. Vairuotojai vis dažniau civilinę vairuotojų atsakomybę draudžia internetu – per šių metų sausį ir pusę vasario šio draudimo apimtys išaugo 68 proc. Pastaruoju metu dauguma (74%) apsidraudusiųjų internetu klientų atnaujina draudimo sutartis elektroninėje erdvėje, nesikreipdami tiesiogiai į draudimo bendrovę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-21 10:01, atnaujinta 2018-03-11 10:12

Draudimas internetu įgyja pagreitį ir jau tampa norma. Šiandien stebime naują įdomią tendenciją – žmonės elektroniniu būdu vis dažniau draudžiasi iš mobiliųjų įrenginių. Besidraudžiančiųjų srautas iš mobiliųjų įrenginių per metus išaugo 140 procentų. Taigi šiandien tobulindami paslaugas galvojame apie mobiliąją prieigą ir patogesnius būdus naudotis draudimu telefone ar planšetėje“, - teigia „PZU Lietuva“ naujų pardavimo kanalų skyriaus vadovas Rimtas Vaitkunskas.

R.Vaitkunskas priminė, kad mobiliaisiais telefonais vairuotojai linkę ne tik apsidrausti, bet ir naudotis draudikų teikiama pagalba kelyje. Prieš metus paleista programėlė „PZU pagalba“ išmaniesiems telefonams leidžia išsikviesti pagalbą į įvykio vietą, pasitikslinti, kaip pildyti eismo įvykio deklaraciją ar tiesiog išsiaiškinti, kaip elgtis, patekus į įvykį.

Ekspertas mano, kad internetas ir mobilieji įrenginiai ilgainiui taps pagrindine pagalbos priemone vairuotojams kelyje ar tvarkant draudimo klausimus.

R.Vaitkunskas įsitikinęs, jog mobiliosios komunikacijos leis dar supaprastinti draudimo procesą, o į telefonus persikelsiančios draudimo administravimo procedūros sukels vis mažiau rūpesčių į eismo įvykį patekusiam vairuotojui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.