Naujausia vairuotojų mada - rytinę kavą pirkti degalinėse

2012 metais lietuviai pirko penktadaliu daugiau kavos išsinešti nei prieš metus, du iš trijų pirkėjų rinkosi kavą su pienu, karštą šokoladą arba kakavą. „Kai 1995 metais vieni pirmųjų Lietuvoje pradėjome siūlyti klientams kavos išsinešti, stebėjome didelį jos populiarumo augimą. Pastaruosius 3 metus Lietuvos kavos išsinešti rinka augo ypatingai sparčiai: 2011 metais kavos išsinešti parduota 29 procentais daugiau nei 2010-aisiais, o pernai – dar 19 proc. daugiau, – sakė „Statoil Fuel & Retail Lietuva” produktų kategorijų departamento direktorė Renata Timoščik.

Apie 70 proc. klientų, perkančių kavą degalinėse, ją pasiima išsinešti ir gurkšnoja kelionės metu.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Apie 70 proc. klientų, perkančių kavą degalinėse, ją pasiima išsinešti ir gurkšnoja kelionės metu.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-24 11:56, atnaujinta 2018-03-11 05:01

„Kaip ir daugelyje Vakarų Europos valstybių, Lietuvoje tapo populiaru rytinę kavą gerti ne namuose. Skubame, taupome laiką, o gal ir smagiau keliauti į darbą su kavos puodeliu automobilyje ar rankose“, - kalba ji.

Lietuvoje, kaip ir Latvijoje bei Estijoje, daugiausia nuperkama kavos su pienu – populiariausios yra Latte ir Mocha kavos.

„Tiesa, ryte ūgteli tradicinės juodos kavos paklausa. Žmonės tuo metu pageidauja stiprios kavos, kuri padeda žvaliai pradėti dieną“, – sakė R. Timoščik.

Ji pastebi, kad vis daugiau vartotojų pagardina kavą įvairiais priedais – šokolado, cinamono pabarstukais, sirupais.

„Statoil“ skaičiuoja, kad degalinėse daugėja klientų, kurie čia užsuka ryte išgerti savo pirmąjį puodelį kavos ir tuo pačiu skaito naujienas laikraščiuose ar internete.

Tačiau apie 70 proc. klientų, perkančių kavą degalinėse, ją pasiima išsinešti ir gurkšnoja kelionės metu.

„Statoil Fuel & Retail Lietuva” užsakymu reguliarų kavos vartojimo įpročių tyrimą atlieka bendrovė „Nielsen”, remdamasi kavos prekybos vietų savanoriškai pateikiama informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.