Į skaitytojų klausimus atsako draudimo bendrovės „Seesam“ specialistai (pirma dalis)

Jau daugiau nei savaitę interneto svetainės lrytas.lt skaitytojai turėjo galimybę užduoti klausimą draudimo bendrovės „Seesam“ specialistams. Skelbiame draudimo specialistų atsakymus į klausimus. Skaitytojai, neradę atsakymo į savo klausimą, jo sulauks elektroniniu paštu.

Bet kuris vairuotojas gali užduoti klausimus draudimo bendrovės „Seesam“ specialistams.<br>Archyvas
Bet kuris vairuotojas gali užduoti klausimus draudimo bendrovės „Seesam“ specialistams.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 2:25 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:23 PM

Gintaras: Ar galima kasko draudimą pirkti išsimokėtinai?

- Galima. Už „Seesam“ kasko draudimą galima mokėti dalimis iki 4 kartų per metus, o pasirašius tiesioginio debeto sutartį įmokos būtų nuskaitomos kas mėnesį.

Alytė: Ar priekinis stiklas keičiamas nemokamai ar reikia primokėti?

– Apsidraudusiems „Seesam“ siūlomu „Standartiniu“ kasko draudimo variantu, franšizė nėra taikoma visų (ne tik priekinio) stiklų ir žibintų dūžių atvejais. Tad primokėti papildomai nereikia.

Romas: Kiek kainuoja „Audi A6 3.0 TDI“ 2005 metų gamybos kasko draudimas? Antanas: Kiek kainuoja kasko draudimas 2003 metų „Citroen Xsara“? Vitalijus: Kiek kainuoja kasko draudimas 1 metams? Automobilis 2002 metų „Mercedes-Benz ML270“ su dyzeliniu varikliu. Man 45 metai, vairavimo stažas nuo 1986 metų, turiu B, C ir E vairuotojo kategorijas, eismo įvykių nesu turėjęs. Edmundas: Kiek kainuotų kasko ir techninės pagalbos draudimas 2007 metų automobiliui „Renault Scenic 1,9 dCi“?

- Draudimo sąlygas rekomenduojame sužinoti „Seesam“ elektroninėje parduotuvėje (automobilių draudimo adresas) arba pasitarti su specialistu Jums patogiausiame „Seesam“ klientų aptarnavimo skyriuje, kurių kontaktus rasite čia).

Audrius: Susprogo viena padanga, kitos tokiu pačiu protektoriumi nerandu, ar atlyginsite už dvi padangas?

- Taip, tokiu atveju draudimo bendrovė „Seesam“ kompensuotų nuostolius už dvi padangas. Pagal techninius reikalavimus padangos (jų protektoriaus raštas) ant vienos automobilio ašies negali skirtis, negali smarkiai skirtis ir jų protektoriaus gylis, todėl neretai dėl vienos padangos sugadinimo tikrasis nuostolis klientui yra dviejų padangų keitimas.

Julius: Kuo Jūs galite pagrįsti savo įkainius, kurie aukštesni nei konkurentų?

- Paslaugų kokybe, operatyviu ir teisingu įvykių sureguliavimu bei produkto išskirtinumais, kurių neturi kiti rinkos dalyviai. Tačiau kiekvienu atveju atliekamas rizikos vertinimas ir visi draudikai turi teisę tai daryti savaip.

Draudimo bendrovė „Seesam“ paslaugas teikia už tokią kainą, kuri garantuoja teisingą ir greitą įvykio administravimą nelaimės atveju.

Vitas: Turiu 1996 metų „Audi A6 2,6 Quattro“, kuri atrodo kaip nauja, nes esu pensininkas ir mažai važiuoju. Ar galėčiau ją apsidrausti kasko draudimu ir kiek man tai kainuotų?

- Deja, tokio amžiaus automobilio bendrovėje „Seesam“ apdrausti nėra galimybės. Įprastai draudžiame ne senesnius kaip 12 metų automobilius.

Monika: Ar galima apsidrausti automobilį nuo techninių gedimų?

- Deja ne. Gedimai yra natūralus ir tikėtinas reiškinys eksploatuojant automobilį, todėl net gamintojai savo naujoms prekėms suteikia gedimų garantiją ribotam laikui.

Genutė: Per kokį laiką draudimas atlygina nuostolius?

- Gavus visus reikalingus dokumentus, draudimo bendrovė „Seesam“ išmoką sumoka tą pačią ar kitą dieną, todėl bendras žalos sureguliavimo laikas labiausiai priklauso nuo automobilio sugadinimų, t.y. kiek laiko jis bus remontuojamas.

Esant aiškioms įvykio aplinkybėms draudimo išmoka gali būti išmokėta ir tą pačią ar kitą dieną po pranešimo. Tačiau paprastai automobilis yra remontuojamas ir jo remonto laikas priklauso nuo sugadinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.