Draudimo bendrovė „Seesam“: avarija - tai nebūtinai nuostoliai (antra dalis)

Jau antrą savaitę interneto svetainės lrytas.lt skaitytojai turi galimybę užduoti klausimą draudimo bendrovės „Seesam“ specialistams. Skelbiame draudimo specialistų atsakymus į klausimus. Skaitytojai, neradę atsakymo į savo klausimą, jo sulauks elektroniniu paštu.

Įprasto eismo įvykio atveju draudikams reikia pateiki vairuotojo pažymėjimą, automobilio registracijos liudijimą, eismo įvykio deklaraciją ar policijos pažymą ir užpildyti pranešimą.<br>V. Balkūnas
Įprasto eismo įvykio atveju draudikams reikia pateiki vairuotojo pažymėjimą, automobilio registracijos liudijimą, eismo įvykio deklaraciją ar policijos pažymą ir užpildyti pranešimą.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-01 17:12, atnaujinta 2018-03-10 19:14

Romas: Ar teikiate nemokamo transportavimo po eismo įvykio paslaugas? Kiek kilometrų vežate nemokamai? Ar yra limitas ir nuo ko jis priklauso?

- Gedimo atveju transportuojama iki remonto dirbtuvių, o draudžiamojo įvykio atveju - iki pageidaujamos saugojimo ar remonto vietos. Kilometrų limito nėra, tačiau bendra išlaidų suma negali viršyti 5000 litų.

Algimantas: Kokio amžiaus sulaukusio automobilio jau nebverta drausti KASKO draudimu?

- Nelygu kokios markės ir vertės automobilis, tačiau paprastai 13 metų ar senesnės transporto priemonės drausti neverta dėl kelių priežasčių: didelio nusidėvėjimo procento, mažos vertės ir lyginant su verte santykinai didelės draudimo kainos.

Jovita: Per kiek laiko galima sudaryti sutartį? Ar tai įmanoma tik Jūsų būstinėse, ar ir internetu?

- Tiek e-parduotuvėje, tiek klientų aptarnavimo skyriuje neturėtumėte užtrukti ilgiau 5 - 15 minučių, tačiau sudarant sutartį rekomenduojame laiko netaupyti ir išsamiai susipažinti su draudimo sąlygomis, nebent jau žinote viską iš anksčiau. O mes savo ruožtu padėsime Jums taupyti laiką po įvykio jeigu toks nutiktų.

Jovita: Kiek kainuotų 2003 metų BMW 530D KASKO draudimas?

- Draudimo sąlygas rekomenduojame sužinoti „Seesam“ elektroninėje parduotuvėje adresu seesam.lt arba pasitarti su specialistu Jums patogiausiame „Seesam“ klientų aptarnavimo skyriuje.

Vilte: Ar perkant KASKO draudimą kelis metus iš eiles taikoma papildoma nuolaida, geresnė kaina nei perkant pirmąkart?

- Taip, tačiau atnaujinimo įmoka priklauso nuo turėtų įvykių skaičiaus. Jei įvykių nebuvo, tuomet kaina kasmet paprastai tik mažėja iki pasiekiama minimali. Visi „Seesam“ klientai dalyvauja lojalumo programoje ir lojaliems klientams suteikiamos nuolaidos visiems produktams.

Vaida: Ar KASKO draudimas galioja užsienyje?

- Įprastai apsauga galioja visoje geografinėje Europoje, išskyrus padidinto pavojaus šalis. Kitas atvejis - kai pats klientas sudarant sutartį automobilio naudojimo teritoriją pasirinko tik Lietuvos Respubliką.

Julius: Kokius dokumentus reikia turėti su savimi, kad būtų atlygintos išlaidos po įvykio?

- Įprasto eismo įvykio atveju reikia pateiki vairuotojo pažymėjimą, automobilio registracijos liudijimą, eismo įvykio deklaraciją ar policijos pažymą ir užpildyti pranešimą. Po pranešimo atliekamas remonto sąmatos derinimas ir automobilio remontas, o tuomet mums pateikiama atlikto remonto sąskaita ir mes atlyginame patirtas išlaidas automobilio savininkui ar jo nurodymu pervedame tiesiai į automobilį remontavusios įmonės sąskaitą.

Julius: kokio dydžio frančizė draudžiant 2002 metų automobilį KASKO draudimu (stažas 10 metų, eismo įvykių neturėjau, variklio darbo tūris - 2 litrai)?

- Draudimo sąlygas rekomenduojame sužinoti „Seesam“ elektroninėje parduotuvėje adresu seesam.lt arba pasitarti su specialistu Jums patogiausiame „Seesam“ klientų aptarnavimo skyriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.