Naujoji „I-See“ sistema padeda vairuotojams taupyti degalus

„Volvo Trucks“ pristato naują „I-See“ sistemos, skirtos „Volvo FH“ sunkvežimių serijai, versiją. Ji padeda sumažinti degalų sąnaudas važiuojant kalvotomis vietovėmis. Naujausia informacija apie kelių topografinius duomenis bus gaunama iš centrinio serverio nuotoliniu būdu, todėl kiekvienas sunkvežimis su „I-See“ sistema turės prieigą prie visos degalus taupančios informacijos.

Dėl naujos sistemos transporto įmonės, gabenančios krovinius ilgais atstumais, gali sutaupyti iki 5 proc. degalų.
Dėl naujos sistemos transporto įmonės, gabenančios krovinius ilgais atstumais, gali sutaupyti iki 5 proc. degalų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 1, 2013, 5:11 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:14 PM

„Savo sunkvežimiu jums nereikės įveikti tam tikro maršruto, kad galėtumėte gauti visus kelio topografinius duomenis. Pakanka to, kad bent vienas sunkvežimis, turintis „I-See“, būtų įveikęs šį maršrutą,“ – teigia Christeris Pehrssonas, tolimųjų pervežimų transporto segmento verslo vadovas.

„I-See“ veikia tuo pačiu principu kaip ir pastovaus važiavimo greičio palaikymo sistema. Kiekvienoje situacijoje ji atsižvelgia į mažiausių degalų sąnaudų galimybę ir reguliuoja pavarų perjungimą, greičio didinimą ir stabdymą varikliu kalvotose vietovėse. Dėl to transporto įmonės, gabenančios krovinius ilgais atstumais, gali sutaupyti iki 5 proc. degalų.

Su įdiegta naujausia „I-See“ versija kalvota vietove pirmą kartą važiuojantis sunkvežimis nuotoliniu būdu persiunčia informaciją apie naujo kelio topografiją į „Volvo Trucks“ serverį. Ankstesnėje „I-See“ versijoje surinkta informacija buvo saugoma tik vidinėje sunkvežimio sistemos atmintyje.

Visi kiti sunkvežimiai su „I-See“, vėliau važiuosiantys kito sunkvežimio jau įveiktu maršrutu, automatiškai gaus informaciją apie kelio topografinius ypatumus iš centrinio serverio. Tokiu būdu sistema užtikrina efektyvų pavarų perjungimą, greitėjimą bei stabdymą net ir važiuojant keliu pirmą kartą.

Visi sunkvežimiai su naujausia „I-See“ sistemos versija, nepriklausomai nuo to, kokioms transporto įmonėms jie priklauso, visada turi prieigą prie naujausios informacijos. Ji sudaryta vien tik iš topografinių duomenų, o ne žemėlapių, kurie laikui bėgant gali tapti netikslūs.

Pirmoji „I-See“ sistemos versija buvo pristatyta kaip viena iš novatoriškų naujosios „Volvo FH“ serijos funkcijų. Tačiau, nors naujieji sunkvežimiai su įdiegta „I-See“ dar nepasiekė užsakovų, jau planuojama pristatyti atnaujintą sistemos versiją.

„Mūsų tikslas – sukurti pridėtinę vertę klientams tobulinant gaminius ir paslaugas. Duomenų perdavimas nuotoliniu būdu – vienas iš sprendimų,“ – teigia Ch. Pehrssonas.

„I-See“ sistema leidžia taupyti degalus važiuojant ir aukštomis, ir žemomis kalvomis.

„I-See“ sistemos veikimo principas

„I-See“ programinė įranga veikia kartu su sunkvežimio jėgos agregatais ir GPS sistema. Siekiant, kad sąveika būtų tiksli ir operatyvi, sunkvežimyje turi būti įjungta pastovaus važiavimo greičio palaikymo sistema.

„I-See“ sistema nuotoliniu būdu gauna visą topografinę informaciją apie įveikiamą kelią iš „Volvo Trucks“ serverio.

„I-See“ užfiksavus, kad sunkvežimis artėja prie įkalnės, padidinamas jo greitis. Panaudojant kinetinę sunkvežimio energiją jis gali nuvažiuoti didesnį atstumą aukštesne pavara. Tokiu būdu, neperjungiant žemesnės pavaros, taupomi degalai.

Kalvos viršūnėje, „I-See“ sistema neleidžia sunkvežimiui greitėti. Prieš pat prasidedant nuokalnei sunkvežimis pradeda riedėti žemyn neutralia pavara, taip toliau taupydamas degalus. Dar prieš nuokalnės pabaigą, „I-See“ pradeda lėtinti sunkvežimio greitį varikliniu stabdžiu.

Kai nuokalnę staigiai vėl pakeičia įkalnė, sunkvežimis, riedėdamas neutralia pavara, įgauna papildomos kinetinės energijos, kuri panaudojama įveikiant pirmąją įkalnės dalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.