Geriausias Europoje 2013-ųjų automobilis - „Volkswagen Golf VII“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Ženeva

"Volkswagen Golf" metų automobilio titulą pelnė jau antrą kartą.<br>COTY
"Volkswagen Golf" metų automobilio titulą pelnė jau antrą kartą.<br>COTY
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Mar 4, 2013, 9:31 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:11 PM

Likus dienai iki tarptautinės Ženevos automobilių parodos atidarymo, paaiškėjo geriausias 2013 metų automobilis. 59 žurnalistų iš 23 šalių komisija juo paskelbė septintos kartos „Volkswagen Golf“. Nugalėtojas šįkart buvo kaip niekada aiškus. Jis surinko 414 komisijos balsų - dvigubai daugiau nei artimiausi konkurentai - „Toyota GT-86“/„Subaru BRZ“ (202 taškai) ir „Volvo V40“ (189 taškai). Beje, praėjusių metų gruodį vykusiuose Lietuvos metų automobilio rinkimuose taip pat geriausiu paskelbtas "Golf VII".

Tad tradiciškai Ženevos parodos išvakarėse rengiamoje "Volkswagen Group" vakarienėje, į kurią kviečiami maždaug 2 tūkstančiai žurnalistų iš viso pasaulio, vyravo kaip niekad pakili nuotaika. 

Tiesa, tiek patiems "Volkswagen" gamintojams, tiek automobilių rinkos ekspertams šio modelio pergalė nebuvo netikėta. Greičiau  - prognozuota.

Didesniu netikėtumu galima laikyti santykinai žemą "Renault Clio" vietą. Mat parodos kuluaruose buvo kalbama, kad dėl antros vietos turėtų kovoti būtent "Clio".  Tačiau jis surinko 128 taškus ir liko tik šeštas.

Ketvirtą vietą iškovojo "Ford B-Max" (148 taškai), penktą - A klasės "Mercedes-Benz" (138 taškai). Septintas liko "Peugeot 208" (120 taškų), aštuntas - "Hyundai i30" (111 taškų).

Aštuoni finalininkai buvo paskelbti dar praėjusių metų gruodžio viduryje.

Tai „Ford B-Max“, „Hyundai i30“, A klasės „Mercedes-Benz“, „Peugeot 208“, „Renault Clio“, „Volkswagen Golf VII“ ir „Volvo V40“.

Įprastai skelbiami 7 finalininkai, tačiau šių metų konkurse jų buvo 8, nes dėl geriausio vardo varžėsi du techniškai vienodi modeliai „Subaru BRZ/Toyota GT86“.

Trečios kartos „Volkswagen Golf“ šį titulą yra pelnęs 1992-aisiais.   Įdomu, kad visi į Europos metų automobilio konkursą patekę automobiliai pernai lapkritį varžėsi ir dėl geriausio Lietuvos automobilio vardo, iš jų net 4 pakliuvo į finalą.

Pernai Europos metų automobiliais tapo „techniniai dvyniai“: „Opel Ampera“ ir „Chevrolet Volt“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.