Draudimo bendrovės „Seesam“ specialistai atsako į skaitytojų klausimus (3 dalis)

Interneto svetainės lrytas.lt skaitytojai turi galimybę užduoti klausimą draudimo bendrovės „Seesam“ specialistams. Skelbiame draudimo specialistų atsakymus į klausimus. Skaitytojai, neradę atsakymo į savo klausimą, jo sulauks elektroniniu paštu.

Jei susidūrimas su gyvūnu įvyksta visuomeniniam naudojimui skirtame kelyje – techninės pagalbos tikrai sulauksite.<br>Archyvas
Jei susidūrimas su gyvūnu įvyksta visuomeniniam naudojimui skirtame kelyje – techninės pagalbos tikrai sulauksite.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:48 AM

Rokas: Yra tekę susidurti su šernu miške, toli nuo gyvenviečių ir nepavyko išsikviesti techninės pagalbos. Ar turint Jūsų siūlomą kasko draudimą per panašų incidentą nenuviltumėte savo paslaugomis?

- Techninė pagalba galioja tiek Lietuvoje, tiek visoje Europoje. Jei avarija įvyko visuomeniniam naudojimui skirtame kelyje ir privažiavimas įmanomas – techninės pagalbos sulauksite. O jei „miške“ turėjote mintyje tam tikrą bekelę – net jei techninė pagalba rastų būdą jus pasiekti – tai nebūtų draudžiamasis įvykis.

Monika: Ar naudinga draustis tik žiemos – pavasario sezonui, ar labiau apsimoka visiems metams? Atrodo, kad draudimas labiausiai reikalingas, kai keliai slidūs ir pavojingi. Ar tokiu metu draudimas brangiausias?

- Toks sprendimas nėra ekonomiškas, nes draudimas keliems mėnesiams būtų proporcingai brangesnis. Teoriškai, žiemą eismo įvykio tikimybė padidėja, tačiau kiti incidentai gali nutikti bet kuriuo metų laiku.

Asta: Kokio senumo automobilį dar galima apdrausti kasko?

- Paprastai draudžiame iki 12 metų senumo automobilius. Įvertinus draudimo įmokos ir automobilio vertės santykį, senesnių automobilių dažniausiai drausti neverta.

Lukas: Sveiki, skaitydamas apie Jūsų siūlomą kasko draudimą, radau punktą, jog „atlyginamos išlaidos nuvykti iki numatyto kelionės tikslo ar grįžti į kelionės pradžios miestą arba iki 2 naktų vairuotojo ir keleivių nakvynės išlaidos“. Norėčiau sužinoti, kas nusprendžia, ką daryti (kelionė iki tikslo, kelionė atgal, nakvynė) ir kur suteikiama nakvynė?

- Ką daryti, t.y. ar tęsti kelionę, ar grįžti į kelionės pradžios miestą, ar nakvoti - sprendžia klientas, o mūsų techninės pagalbos partneriai padeda įgyvendinti šiuos sprendimus.

Tomas: Noriu pasitikslinti dėl kasko draudimo sąlygų. Jeigu mano automobilis yra pagražintas vienetinėmis, specialiai jam pagal užsakymą pagamintomis detalėmis ir patenku į avariją, kaip vertinamas nuostolis ir atlyginama žala?

- Jei sudarant sutartį dėl tokių detalių draudimo raštu susitarėte su draudiku, tuomet viskas tvarkoje. Tačiau paprastai draudimas dengia nuostolius, susijusius su įprasta, gamintojo numatyta automobilio įranga. Įprasta praktika yra tokia, kad automobilio „pagerinimai“ nėra savaime apdrausti, jei tai neaptarta individualiai.

Paulius: Turiu 125 kubinių centimetrų variklio motorolerį, kurio dokumentuose įrašyta, jog variklio tūris tik 49 kubiniai centimetrai. Ar yra galimybe ji apdrausti kasko draudimu?

- Deja, ne. Kasko draudimu motorolerių ar motociklų apdrausti „Seesam“ draudimo bendrovėje nėra galimybės.

Janas: Gyvenu netoli Baltarusijos ir dažnai kertu jos sieną važiuodamas apsipirkti. Baltarusijoje užsibūnu ne ilgiau nei pusę dienos. Ar pildydamas anketą skiltyje „Naudojimas už Lietuvos ribų (per metus)“ turėčiau pažymėti, kad daugiau nei 21 dieną?

- Taip, tai nurodyti būtina, tačiau taip pat rekomenduojama draudiko atstovui pateikti ir Jūsų nurodytą papildomą informaciją - į tai bus atsižvelgta ir priklausomai nuo kitų aplinkybių įmoka gali ir nebrangti.

Andrius: Sveiki, domiuosi jūsų kasko draudimu, bet norėčiau pasitikslinti, kas įeina į sąvoką „netikėto techninio gedimo metu“?

- Netikėtas - tai toks gedimas, kurio Jūs nesitikėjote ir negalėjote numatyti. Jei, tarkime, jūs žinojote, kad automobilis jau turėjo „lėtinę ligą“ ir buvo tik laiko klausimas, kada reikės keisti vieną ar kitą detalę – tai nelaikoma netikėtu gedimu.

Vytautas: Anksčiau turėtą automobilį vandalai apipurškė dažais. Ar kasko draudimas padengia tokius incidentus, kokiomis sąlygomis?

- Taip, standartiniame kasko draudime vandalizmas yra draudžiamasis įvykis. Tikslus atsakymas priklauso nuo sutarties sąlygų, bet paprastai Jums tektų susimokėti tik numatytą franšizę po automobilio sutvarkymo. O jei būtų sugauti ir nustatyti vandalai, tuomet franšizė visai nebūtų taikoma.

Karolis: Kokiomis sąlygomis kasko draudimas padengia nuostolius, patirtus dėl automagnetolos vagystės? Tipinė situacija: naktį, daugiabučio namo kieme, išdaužus langą ir sugadinus prietaisų skydą.

- Tai priklauso nuo sutarties sąlygų, bet paprastai būtų atlyginami visi apgadinimai ir magnetola. Jums tektų susimokėti tik franšizę ir pateikti magnetolos nuimamą priekinį skydelį (jei toks numatytas vagysčių prevencijai). Jei sudarant sutartį nenurodėte negamyklinės magnetolos modelio, tada magnetolai ir kitai papildomai įrangai galioja išmokos limitas – 1000 Lt.

Arūnas: Kaip, galiojant įprastam kasko draudimui, sprendžiama pakitusios automobilio važiuoklės geometrijos bėda po eismo įvykio?

- Remonto bėdas sprendžia tik automobilių remonto specialistai, o draudikai kompensuoja klientų patirtus nuostolius dėl draudžiamojo įvyko. Jei po draudžiamojo įvykio automobilis yra remontuotinas, vadinasi, jis bus atstatomas iki tokios būklės, kokia buvo prieš įvykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.