„Volkswagen“ Europoje tapo Holivudo žvaigždžių partneriu

Kultinio režisieriaus ir garsiausių aktorių užgaidas tenkina „Multivan“, „Crafter“ ir „Amarok“ modeliai. Vokietijoje, labiausiai į Rytus nutolusiame šios šalies Gerlico (Görlitz) miestelyje intensyviai kuriama dramatiška Holivudo komedija „Budapešto „Grand Hotel”, kino kalba pasakojanti apie prabangaus viešbučio konsjeržo džiaugsmus ir rūpesčius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2013, 12:35 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:04 AM

Filmą kuria Holivudo prodiuserių kompanija „Indian Paintbrush”, o pagrindinio juostos dirigento pareigos patikėtos kultiniam režisieriui Vesui Andersonui, kurio filmotekoje tokie šedevrai, kaip „Tenenbaumų šeima”, „Kelyje su „Dardžylingu“, „Mėnesienos karalystė”.

Filme vaidina ištisas Holivudo aktorių žvaigždynas: Ralfas Finesas, Bilis Murėjus, Džadas Lo, Edvardas Nortonas, Harvis Keitelis, Džefas Goldbliumas, Viljamas Defo, Ovenas Vilsonas, Adrijanas Brodis ir Tilda Svinton.

Gerlico miestelis pasirinktas neatsitiktinai. Per Antrąjį pasaulinį karą čia beveik nebuvo sugriovimų, todėl išliko įspūdingo dydžio unikalus, beveik 4000 pastatų senamiestis. Anksčiau čia buvo filmuojami Rytų Vokietijos DEFA kino studijos filmai, o griuvus Berlyno sienai Gerlico scenovaizdžiu mielai naudojasi garsiausi Vokietijos ir pasaulio, įskaitant Holivudą, kino kūrėjai.

Šio filmo partneriu pasirinktas „Volkswagen“ komercinių automobilių padalinys „Volkswagen Commercial Vehicles“, filmavimo grupei parūpinęs keleivinius mikroautobusus, o krovinių gabenimui - komercinius automobilius.

Darbo reikalais filmavimo grupė grupė naudojasi aštuoniais ekonomiškais „Multivan“ mikrautobusais su „BlueMotion“ technologija, trimis pikapais „Amarok“ ir padidinto pravažumo sunkvežimiu „Crafter 4MOTION“ su visais varomaisiais ratais ir sudėtingai bekelei pritaikytais pavaros bei važiuoklės elementais.

„Kiekvieną dieną mes susiduriame su naujais logistikos iššūkiais ir džiaugiamės turėdami tokius patikimus ir aplinką tausojančius automobilius kaip Volkswagen Commercial Vehicles produkcija” – sakė vienas iš kuriamo filmo prodiuserių Džeremis Dosonas.

Jo nuomone „Crafter 4MOTION“ nepamainomas filmuojant užmiestyje ir laukinėje gamtoje, su „Amarok“ patogu operatyviai vežioti kino kūrėjų mantą tarp nutolusių filmavimo aikštelių, o „Multivan“ mikroautobusus palankiai įvertino prabangą pamėgusios čia besifilmuojančios Holivudo kino žvaigždės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.