Perkant valytuvus mobilusis telefonas - geriausias padėjėjas

Trys skambučiai mobiliuoju telefonu gali padėti sutaupyti 174 litus. Tuo įsitikino lrytas.lt korespondentas, trečiadienį nusprendęs pakeisti savo 2006 metų „Subaru Forester“ valytuvus naujais. Kainų švytuoklė: nuo 210 litų už originalius „Subaru“ iki 36 litų už Belgijoje pagamintus „Bosch“.

Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Apr 14, 2013, 12:50 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:16 AM

Ir tam visai neprireikė važiuoti į turgų ieškoti abejotinos kokybės kiniškų valytuvų ar dairytis akcijų prekybos centruose. Juolab, kad prekybos centre pats išsirinkęs valytuvus negali būti tikras, kad pataikei - net ir tų pačių metų ir modelio mašinose kartais skiriasi valytuvų tvirtinimai.

Prisiminęs, kad prieš keletą metų oficialioje „Subaru“ atstovybėje, bendrovėje JMAC, už originalių valytuvų komplektą paprašė 250 litų, buvau nusiteikęs, jog ir šį kartą valytuvų komplektas kainuos nemažai.

Žinoma, pačių pigiausių kiniškų valytuvų pirkti tikrai neketinau, tačiau mokėti poros šimtų litų taip pat nesiruošiau. Koks optimalus variantas?

Pirmas skambutis - nedidelės įmonės, iš Vokietijos tiekiančios originalias „Subaru“ dalis, savininkui. Kiek jo parduotuvėje kainuoja valytuvų komplektas?

„Žinai, niekuo paguosti negaliu - mažiausiai 160 litų už komplektą. Manau, tikrai neverta tiek mokėti“, - tikino jis.

Kitas skambutis - JMAC atsarginių detalių pardavėjui. Šio atsakymas visiškai netikėtai nuteikė optimistiškai.

Originalūs, tokie, su kokiais automobilis išvažiavo iš gamyklos Japonijoje, kainuoja 210 litų.

Naujos kartos, berėmių „AirBlade“ valytuvų komplektas - 180 litų. Jie tikrai valo efektyviai, tačiau kaina - vis dar didoka.

Ir, pagaliau, žinomo gamintojo „Champion“ valytuvų komplektas - 60 litų. Be to, dar žadėjo padaryti nuolaidą - parduoti komplektą už 50 litų.

Pardavėjas, paklaustas apie pastaruosius, tikino, kad jie yra kokybiški ir tarnaus bent metus.

„Taigi, ar verta už originalius valytuvus mokėti tris kartus daugiau, juk jie vis tiek neatlaikys trijų sezonų?“ - paklausiau.

„Manau, tikrai yra geriau valytuvus dažniau keisti naujais“, - net nebandė išsisukinėti pardavėjas.

Tad, jau važiuodamas į JMAC, dėl viso pikto dar paskambinau į pakeliui esantį „Tanagros“ pardavimo ir serviso centrą.

„Turime „Bosch“ ir „Valeo“ valytuvų, bet konkrečią kainą reikia žiūrėti vietoje, nes valytuvų modeliai gali skirtis“, - atsakė pardavėjas.

Kadangi buvau šalia, į „Tanagrą“ užsukau.

„Bosch“ valytuvų komplektas čia kainuoja 60 litų, tačiau netiko mano valytuvų tvirtinimas, nors kataloge nurodyta, kad šie valytuvai skirti būtent maniškiam modeliui.

Pardavėjas paieškojo kitų ir rado - 42 litai ir tinkamas tvirtinimas.

Kadangi tiek „Champion“, tiek „Bosch“ kokybė ir vardas abejonių nekelia, šiuos valytuvus nusprendžiau įsigyti.

Atsiskaitydamas „Swedbank“ kortele pagal kažkokią akciją dar gavau nuolaidą ir po poros minučių į šlapias Vilniaus gatves jau išvažiavau su originaliais, Belgijoje pagamintais „Bosch“ valytuvais už 36 litus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.