Kaune - elitinių lenktynininkų desantas

Savaitgalį Kaune pirmą kartą Lietuvos istorijoje vyko automobilių ir motociklų sporto paroda. Žiūrovai renginyje galėjo stebėti lenktyninės technikos gamybą, pabendrauti su sportininkais ir išbandyti realius pojūčius suteikiantį lenktynių simuliatorių.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-04-30 00:53, atnaujinta 2018-03-07 12:47

Lengvosios atletikos manieže lenktyninius automobilius ir motociklus pristatė 35 sporto klubai ir komandos iš visos Lietuvos bei svečiai iš Latvijos.

Surinko automobilį

Smalsiausi parodos lankytojai savo akimis galėjo stebėti kaip gimsta lenktyninis motociklas - Šarūnas Pladas savo rankomis perdarė „Yamaha R6“.

Abi parodos dienas vyko ir lenktyninio automobilio gamybos procesas – Dovilas Čiutelė su komanda sportui pritaikė „Lada 2105 VFTS”.

„Dalis darbų padaryta buvo iš anksto, metalo virinimai, dažymai ir panašiai, kad nevargintume žiūrovų tokiais dalykais. Mūsų planas yra visiškai surinkti automobilį per šitas dienas. Tiktai neužvesime variklio, nes tam nėra sąlygų“, - tikino „Auto ABC - SGR“ vadovas Marius Šutinis.

Lenktynių entuziastų dėmesio sulaukė ir vienintelis Lietuvoje profesionalus lenktynių simuliatorius. Vos prieš savaitę į Lietuvą atgabentą simuliatorių jau išbandęs Lietuvos automobilių ralio čempionas Dominykas Butvilas apie jį sakė: „Jausmas važiuojant simuliatoriumi šiek tiek kitoks nei realia trasa, bet labai geras. Patiko ir ypatingai sužavėjo tai, kad jaučiasi automobilio pagreitis.“

Kompiuterių valdomas, tris monitorius, rankinį stabdį, sankabą, pavarų perjungėją turintis simuliatorius 100 km/val. greitį pasiekia per 2 sekundes.

Simuliatoriaus lenktynių trasoje kovėsi žinomi Lietuvos lenktynininkai Joana Survilaitė, Simas Juodviršis, Ramūnas Čapkauskas, Šarūnas Pladas, Rimvydas Agurkis, vėliau jį išbandė visi parodos lankytojai.

Tarp renginio dalyvių buvo ir Europos kartingo čempionas Simas Juodviršis, kurio lenktynių techniką buvo galima apžiūrėti Smalininkų kartodromo stende.

Dakaro ralio ir motociklų sporto gerbėjai parodoje turėjo galimybę susipažinti su Gintautu Igariu.

Lietuviškas monstras

Tuo tarpu komanda „NP Team“ renginyje pristatė ne tik šonaslydžiui skirtus automobilius, bet ir Rytų Europos šonaslydžio čempionatą.

„Stende turime du automobilius - trečios klasės BMW su V8 varikliu ir „Nissan S15“, kuris yra pirmas toks Lietuvoje. Šio automobilio variklis pasiekia nuo 700 iki 1200 arklio galių pajėgumą. Kurdami šią mašiną „drifter.lt“ mechanikai rankas prikišo prie kiekvienos detalės, viskas yra perdaryta čia, Lietuvoje“, - sakė komandos atstovas Linas Ramoška.

L. Ramoška taip pat visus mėgstančius šonaslydį kvietė į birželio pabaigoje Kačiarginėje vyksiantį Ryto Europos šonaslydžio čempionato ketvirtąjį etapą.

Nepaisant blizgančių lenktyninių bolidų, nemažai dėmesio sulaukė ir svečiai iš Latvijos. Kaimynai į Kauną atsivežė visus motorinių dviračių „Riga“ modelius, kurie tik buvo gaminti. Šios transporto priemonės anksčiau buvo itin populiarios, o kai kurias jų keliuose galima išvysti ir šiandien.

Lenktyniaus savaitgalį

Antroji renginio dalis vyks kitą savaitgalį Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje, kur gaus automobilių ir motociklų motorai. Šeštadienį Kačerginėje vyks Lietuvos automobilių ilgų distancijų žiedinių lenktynių atviro čempionato (LAIDŽLAČ) I etapas, lenktynininkai įveiks 555 km. ilgio distanciją. Šios lenktynės kaip visuomet žada įnirtingas kovas ir azartiškas akimirkas. Dalyvaus sportininkai iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos.

Sekmadienį automobiliai užleis trasą motociklams, įvyks Lietuvos motociklų plento žiedo atvirojo čempionato I etapas. Šiame etape žada sudalyvauti, kaip niekada daug komandų ir pavienių sportininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.