„Peugeot“ gatvių galiūnas - greitas kaip „Formulės-1“ bolidas (video)

„Peugeot“ automobilių gamintojai nustebino daugelį specialistų, pranešę, kad dalyvaus prestižinėse „Pikes Peak“ lenktynėse. Nuostabą sukėlė ne pats dalyvavimo faktas, bet tai, kad šios lenktynės - pakilimas į kalną - vyksta JAV, kuriose „Peugeot“ automobiliai nėra parduodami ir komerciniu požiūriu tai visiškai nenaudingas projektas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2013, 11:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:51 AM

Tačiau kitas faktas yra dar įdomesnis: „Peugeot“ sukūrė lenktyninį protitipą „Peugeot 208 T16 Pikes Peak“, kuris yra toks pat greitas, kaip „Formulės-1“ bolidas - 100 km/val. greitį pasiekia vos per 1,8 sekundės.

Šį kelių galiūną varys 6 cilindrų, 3,2 litro darbo tūrio variklis, pasiekiantis 875 AG pajėgumą. Tad 1 arklio galiai atiteks vos 1 kilogramas (neskaičiuojant vairuotojo bei skysčių) mašinos svorio. Prancūzai atskleidė ir daugiau šio „žvėriško“ 208 T16 prototipo detalių.

Nors šis modelis bus varomas visais keturiais ratais, jis nebus sunkesnis už F-1 bolidą.

Tokių dinaminių savybių „Peugeot“ gali varžytis su savo „protėviu“ - prieš kelis dešimtmečius gamintu B grupės ralio monstru „Peugeot 205 T16“, kuris tuo metu žvyro trasoje greičiu prilygo asfaltu važiuojančiai „formulei“.

Devyniskart pasaulio ralio čempionas Sebastienas Loebas į kalną „Pikes Peak“ varžybose šiuo automobiliu kils birželio 30-ąją dieną.

Smalsu, ar tokia galinga technika atlaikys šį pirmąjį rimtą išbandymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.