Neįprastose bekelės varžybose dalyviai negailėjo nei technikos, nei savęs

Latvių automobilių sporto organizatoriai parodė, kaip galima sujungti ralio, motokroso ir bekelės varžybas bei padaryti jas patrauklaus žiūrovams formato. Trečiadienį Jiecavos dolomito karjeruose ir miesto apylinkėse vykusios neįprastos varžybos - „AutoEuro Cross Country“. Jose dalyvavo daugiau nei 50 sportininkų iš 23 komandų.

Komandų nariai pasikeisdami prie vairo stengiasi įveikti kuo daugiau trasos ratų tik ne asfaltu, o bekele.<br>V. Ščiavinskas
Komandų nariai pasikeisdami prie vairo stengiasi įveikti kuo daugiau trasos ratų tik ne asfaltu, o bekele.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:28 AM

Šių varžybų įpatumas - komandos nariai pasikeisdami prie vairo stengiasi įveikti kuo daugiau trasos ratų per duotą laiką. Panašiai, kaip 1000 kilometrų varžybose Palangoje.

Dalyviai suskirstyti į keturias klases: specialiai paruoštų visureigių, standartinių visureigių, lengvųjų automobilių, motociklų bei keturračių.

Varžybos vyksta trimis skirtingų formų trasomis, kurios nesusikerta tarpusavyje. Trasa vingiuoja dolomito karjere, pievų, miško keliais. Vieno rato motociklams ir visureigiams yra 10, lengviesiems automobiliams - 5 kilometrai.

Specialiai ruošti visureigiai ir lengvieji automobiliai be pertraukos važiuoja 6, motocikliai ir keturračiai - 4, standartiniai viureigiai - 3 valandas.

Pirmą kartą šių lenktynių serijoje dalyvavo dviejų Lietuvos visureigių ekipažai.

Virginijus Narauskas ir Gytis Jackūnas, vairavę standartinį automobilį „Mitsubishi Pajero“, laimėjo trečiąją vietą šešių valandų varžybose ir antrą vietą standartinių „Off-road“ klasės automobilių lenktynėse.

Algirdas Kazlauskas, Donatas Grikietis ir Andrejus Paškevičius lenktyniauti baigė po dviejų valandų - neišlaikė jų „Toyota Land Cruiser“ važiuoklė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.