Kačerginės trasos rekordas priklauso profesionaliam parketo klojikui (video)

„Autoplius Fast Lap” lenktynių rato įveikimo rekordas „Nemuno žiedo” trasoje priklauso profesionaliam grindų klojikui iš Latvijos, kuris lenktynėse dalyvauja skolintu „Lotus Exige”, o į darbą važinėja dyzeline praėjusiame amžiuje pagaminta „Škoda”. Kur čia šuo pakastas?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 10:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:40 AM

Juk „Autoplius Fast Lap” lenktynėse galima regėti eilę galingų automobilių, pradedant „Mitsubishi Lancer Evo VIII” su 656 AG, baigiant „Nissan 200SX” su vos 550 AG. Ir visi jie labai greiti.

Tačiau šios trasos rekordas „Autoplius Fast Lap” konfigūracijoje priklauso latviui Mareksui Matvejevsui su labai lengvu ir 280 AG galios „Lotus Exige”. Jo laikas - 1 min. 16,497 sek.

Kas jis tas profesionalus parketo klojikas ir rekordo savininkas latvis Mareksas Matvejevsas?

Nuo 1998 m. jis po truputį tolo nuo savo amato klojant parketlentes ir kišo nagus prie autosporto. Pats varžėsi įvairiausiose lenktynėse – daugumą jų laimėjo - ir garaže kūrė sportinius automobilius kitiems bendraminčiams.

Šiandien Mareksas parketą, turbūt, klotų tik mainais į kokį greitą sportinį automobilį. Jo dirbtuvėse kabo ilgas darbų sąrašas ir grįžti prie parketo biznio nėra reikalo.

Tai, kad Mareksas nelaimėjo praėjusių metų čempionato, gali būti paaiškinama tik karštu latvio būdu.

Važiuodamas ne savo automobiliu (draugas pasiūlė pats), jis padarė keletą klaidų pačiose svarbiausiose vietose. Tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje, sakytų Marekso konkurentai. Namo jis išvažiavo su gerokai mažesnėmis taurėmis, nei planavo.

Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad profesionalus grindų klojikas, puikus mechanikas ir labai greitas lenktynininkas 2013-ųjų sezoną pasitinka su paprastu kaip du kart du tikslu – nugalėti visus.

Marekas kartu su kitais 79 lenktynininkais „Autoplius Fast Lap” lenktynių sezoną pradės gegužės 18 dieną Kačerginės „Nemuno žiedo” lenktynių trasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.