Rusijos keliuose - ne tik „gaideliai“, bet ir kelių riteriai (video)

Nors internetas tiesiog lūžta nuo Rusijoje nufilmuotų vaizdų keliuose, kuriuose dažniausiai užfiksuotos žiaurios avarijos arba chuliganai, tačiau automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai įamžina ir visiškai kitokius dalykus. Štai, treningais vilkintis sportiškos išvaizdos vyrukas iššoka iš savo visureigio „Infiniti FX35“ tam, kad padėtų pereiti per gatvę senyvo amžiaus moteriai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-09 16:42, atnaujinta 2018-03-07 00:19

Automobilių vairuotojai sustoja ir padeda patekusiems į keblią padėtį ar net pavojų: į kelią išėjusiam vos poros metų be priežiūros paliktam vaikui, gatvės viduryje pargiuvusiam neįgaliajam ir net mažyčiam šuneliui.

Vienas „YouTube“ vartotojas sudėjo šiuos, skirtingu metu ir skirtingomis kameromis nufilmuotus vaizdus į vieną 5 minučių trukmės klipą.

Jį pažiūrėjus, galima nesunkiai įsitikinti, kad vaizdo registratoriai priešia iškreiptą vaizdą Rusijos keliuose: čia nestinga ir draugiškumo, ir pagarbos vieni kitiems.

Kiekvienas šiame vaizdo siužete nufilmuotų vairuotojų galėtų pretenduoti į „kelių riterio“ vardą.

Beje, prieš daugiau nei dešimt metų Lietuvoje buvo rengiami "Kelių riterio" konkursai

Štai, 2000-ųjų metų "Kelių riteriu" buvo pripažintas Kėdainių rajone, Krakių gyvenvietėje, gyvenantis uždarosios akcinės bendrovės "Statyba" traktorininkas ir elektrikas Kęstutis Jonaitis (26 m.). 

Jis gruodžio pabaigoje iš į tvenkinį įkritusio automobilio išgelbėjęs du žmones.  Nelaimė ištiko automobiliu "Ford Escort" važiavusį kėdainiškį Žydrūną Balčaitį (21 m.) ir trylikametę jo pusseserę Dianą Adomavičiūtę.

Kelio vingyje Ž. Balčaitis nesuvaldė automobilio ir šis aukštyn ratais įkrito į vandenį. Nepabūgęs šalto vandens Kęstutis Jonaitis įbrido į tvenkinį ir atidaręs automobilio dureles bei atsegęs saugos diržus išnešė į krantą mergaitę, o po to - ir automobilio vairuotoją.  

Kelių riteriui tuomet buvo įteikta 1000 litų premija ir Lietuvos automobilininkų sąjungos nuolaidų kortelė.

Parengė Mindaugas Grinius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.