Visą gegužės mėnesį Lietuvoje - nė dienos be kelių policijos akcijos

Vairuotojai visoje šalyje jau spėjo pastebėti, kad gegužę gerokai padaugėjo pareigūnų tiek miestų gatvėse, tiek užmiesčio keliuose. Šį mėnesį kelių policijos tarnyba visoje šalyje vykdo net 9 prevencines priemones. „Galima sakyti, jog gegužę nebus nė dienos kai pareigūnai nevykdys vienokios ar kitokios akcijos“, - portalui lrytas.lt teigia Dainius Šalomskas, Kelių policijos tarnybos administracinės veiklos skyriaus viršininkas.

Gegužę vairuotojai pasijunta tarsi ant sparnų: pernelyg atsipalaiduoja, pradeda greitai važinėti, be to į gatves plūsteli būriai dviratininkų, mopedų vairuotojų.<br>J. Stacevičius
Gegužę vairuotojai pasijunta tarsi ant sparnų: pernelyg atsipalaiduoja, pradeda greitai važinėti, be to į gatves plūsteli būriai dviratininkų, mopedų vairuotojų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

May 9, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:19 AM

Pačioje mėnesio pradžioje buvo kontroliuojama, ar vairuotojai ir keleiviai naudoja saugos diržus, saugos šalmus, ar veža vaikus specialiose kėdutėse. Taip pat pirmą mėnesio savaitgalį buvo tikrinamas transporto priemonių važiavimo greitis, vairuotojų blaivumas ar apsvaigimas nuo narkotinių medžiagų.

Pašnekovo manymu, gegužė - išskirtinis mėnuo tuo, jog visi vairuotojai pradeda džiaugtis šiltu oru, bundančia gamta ir geromis eismo sąlygomis.

Jie pasijunta tarsi ant sparnų: pernelyg atsipalaiduoja, pradeda greitai važinėti. Be to, į gatves plūsteli būriai dviratininkų, motociklininkų ir mopedų vairuotojų.

„Todėl mūsų visų akcijų pagrindinis tikslas - neleisti vairuotojams atsipalaiduoti ir daryti betvarkės gatvėse“, - kalba D. Šalomskas.

Gegužę policijos akcijos vyksta pakaitomis viena po kitos.

Todėl visą šią savaitę vyksta pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė, o artimiausią savaitgalį bus rengiami vairuotojų blaivumo patikrinimai.

Visą kitą savaitę (gegužės 13 - 19 dienomis) policija daugiausiai dėmesio skirs greičio kontrolei.

Gegužės 20 - 26 dienomis vėl bus griebtasi pavojingai ir chuliganiškai važinėjančių.

Nuo gegužės 27 iki birželio 2 dienomis policija stebės, ar vairuotojai naudojasi saugos diržais, ar dėvi šalmus, ar laikosi vaikų vežimo automobiliuose taisyklių. Taip pat tikrins ir vairuotojų blaivumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.