Pavasaris nuvylė naudotų mašinų pardavėjus - prekyba nejuda

Ilgai lauktas pavasaris mašinų pardavėjus nuvylė – pirkėjų nėra, Marijampolės naudotų mašinų pardavėjai sako, kad ilgai lauktas pavasaris juos nuvylė – pirkėjų po žiemos ne tik nepadaugėjo, bet ir žymiai sumažėjo. Prekeiviai prisipažįsta, per mėnesį parduodantys vos po vieną automobilį. Pastaruoju metu Marijampolėje mašinas pirkdavo kirgizai, kazachai, tadžikai. Teigiama, kad verslui smogė Ūkio banko žlugimas ir perpildyta Rytų šalių rinka.

Daugiau nuotraukų (1)

Geda Kumžienė ("Lietuvos ryto TV")

May 14, 2013, 11:31 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:32 PM

Marijampoliečiai klientų tikisi vėliau, kai rytiečiai nuims ir parduos medvilnės derlių, tačiau patys pirkėjai gerų laikų neprognozuoja.

Kirgizijoje, iš kurios gausiai atvažiuodavo klientų, žymiai ketinama didinti automobilių muitų mokesčius.

Marijampolės naudotų automobilių pardavimo aikštelėse - neįprastas šiam metui vaizdas: mašinų pilna, tačiau pirkėjų vienas kitas. Mašinų prisipirkę žmonės su dideliais lūkesčiais laukė pavasario. Ankstesniais metais, su atšilimu atgydavo ir prekyba.

Marijampolietis Alfredas: „Nežinau kodėl, bet pirkimo nėra. Pilna aikštelė, jau į patvorį stato“.

Dar neseniai pagrindiniai naudotų automobilių pirkėjai buvo Rytų šalių gyventojai – tadžikai, kazachai, kirgizai, nedidelę dalį sudarydavo klientai iš Rusijos. Kur dauguma jų dingo – vienos nuomonės nėra.

Tikslios priežasties, kodėl sumažėjo automobilių pirkėjų, niekas negali pasakyti. Yra spėjimų, kad mašinų prekybai smogė Ūkio banko žlugimas. Bankrutavusiame banke pinigus laikė nemažai pirkėjų iš Rytų.

Vienas marijampolietis prisipažino, kad per mėnesį pardavė vos vieną automobilį, o aikštelėje stovi keliolika nepigių mašinų. Tačiau pirkėjai sako, kad patys lietuviai kalti – per brangiai už mašinas prašo.

Daug metų į Marijampolę pirkti naudotų mašinų važinėjantis kirgizas sako, kad Lietuvoje neliko paklausių markių automobilių. Jis sako ieškantis Mersedes, Audi, Volkswagen, tačiau jų nėra.

Nurmuhamedas iš Kirgizijos: „Pas mus labai daug mašinų ir jos stovi. Rinka pilna, todėl mūsų čia tiek mažai. Ir kainos didelės, neįmanoma rasti geros mašinos. Vaikštom, ieškom, bet nerandam geros“.

Iš naudotų automobilių verslo gyvenantys marijampoliečiai viltis deda į Rytų šalių žemės ūkį. Viliamasi, kad klientų gali padaugėti, kai Rytų šalyse bus nuimtas ir parduotas medvilnės derlius.

Tačiau prognozuojama, kad naudotų mašinų rinka jau neatsigaus. Už kelių mėnesių Kirgizijoje ketinama keliskart brangiau apmokestinti senesnius automobilius. Patys kirgizai sako, kad tuomet į Lietuvą jiems neapsimokės važiuoti.

Po trijų mėnesių į Lietuvą važiuos tik automobilių pirkėjai iš Tadžikijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?