Kačerginės trasoje savaitgalį - tikrų monstrų paradas

Šį šeštadienį „Nemuno žiede” vyksiančių „Autoplius Fast Lap” varžybų pertraukas užpildys stipriausi Baltijos šalių šonaslydininkai, Rytų Europos čempionato dalyviai su įspūdingais automobiliais – pradedant „MG-Rover” bolidu su pačia didžiausia „Jaguar” turbina, baigiant vienu galingiausių Europoje „drifto”automobiliu, 3 serijos BMW su 5,7 litro varikliu.

Vents Peichaks į trasą išvažiuos 850 AG galios BMW 357tt automobiliu: 5,7 litro variklis ir dvi turbinos.<br>G. Matulaitis
Vents Peichaks į trasą išvažiuos 850 AG galios BMW 357tt automobiliu: 5,7 litro variklis ir dvi turbinos.<br>G. Matulaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 2:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:20 PM

Žiedinių lenktynių žiūrovams niekada nepatiko pertraukos tarp važiavimų. Jų metu trasa, rodos, užmiega ir laukia sekančių lenktynių. Tik ne „Autoplius Fast Lap” lenktynių metu. Devintą ryto čia startuos pirmieji važiavimai ir nuo tos akimirkos trasoje veiksmas nesiliaus iki pat apdovanojimų ceremonijos. Nuo aušros iki sutemų

Organizatoriai lenktynių pertraukoms užpildyti pakvietė eilę puikių šoumenų, kurie trasoje atliks ką geriausiai moka – žiūrovams ant veidų klijuos šypsenas. Tai motociklų akrobatas, „Red Bull” atletas Aras Gibeiža, akrobatinio lėktuvo pilotas su „oras-oras” šou programa ir – dėmesio – geriausi Baltijos šalių „drifteriai”.

Mantas Kuzmarskis, pagrindinis Rytų Europos „drifto” čempionato EEDC teisėjas pasakoja, kad šį „drifto” pasirodymą galima vadinti iššūkiu, įveikiamu tik patiems drąsiausiems.

Kačerginės „Nemuno žiedo” trasoje organizuojamos lenktynės vyksta prie Ąžuolo posūkio, bet kita kryptimi nei žiedinės lenktynės. Bet per „Autoplius Fast Lap” mūsų „drifteriai” važiuos standartine kryptimi prieš laikrodžio rodyklę ir leisis nuo kalno inicijuodami slydimą. Tai tikrai labai sudėtinga užduotis, bet juk žiūrovams nuo to tik įdomiau. Bus geras šou, pažadu”, - pasakoja Mantas.

Galios – daug galios

Tokio sudėtingumo šonaslydžio trasoms bolidai privalo turėti vieną didelį ingredientą – daug galios. Bet tai ne problema „Autoplius Fast Lap” pertraukų šoumenams. Jų automobilių varikliai pasiekia daug galios ir gali didžiuotis etikete „vienas galingiausių Europoje”.

Tarkime, Vents Peichaks į trasą išvažiuos 850 AG galios BMW 357tt automobiliu. Skaičiai sufleruoja – 5,7 litro variklis ir dvi turbinos! O kur dar 1250 Nm sukimo momentas.

Šalia jo trasoje dūmus gamins Lietuvos čempionas Andrius Vasiliauskas su BMW M3 („vos” 400 AG), Elvijs Kezis su „MR-Rover” automobiliu, kuriam galią gamina variklis su didžiausia „Jaguar” turbina. Elvijs pastoviai važiuoja stipriausių EEDC lenktynininkų gretose.

Taigi, reziumuojant, jau šį šeštadienį „Nemuno žiedo” trasoje „Autoplius Fast Lap” varžybų metu išvysite: žiedines „Time attack” lenktynes, kontaktines „Race” kovas, minėtus „drifto” pasirodymus, Arą Gibeižą ant motociklo, akrobatinio lėktuvo pasirodymą ir dar daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.