Greitiems ir galingiems „Toyota GT86“ automobiliams - išbandymai lenktynių trasoje

Kol kas dar labai retas mūsų keliuose, tačiau automobilių gerbėjus visame pasaulyje pakerėjęs ir daugybę apdovanojimų pelnęs automobilis „Toyota GT 86“ bus patikrintas ir tikrai „kovinėmis“ sąlygomis - žurnalistų ralio trasose.

Lietuvą jau pasiekė ir du naujutėlaičiai „Toyota GT86“, kuriuos vairuos specialiai šiam raliui suburtos „Dream Toyota Team“ komandos nariai: M. Grinius (kairėje) ir D. Leonavičius.<br>Organizatorius
Lietuvą jau pasiekė ir du naujutėlaičiai „Toyota GT86“, kuriuos vairuos specialiai šiam raliui suburtos „Dream Toyota Team“ komandos nariai: M. Grinius (kairėje) ir D. Leonavičius.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 10:16 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:51 AM

Lietuvą jau pasiekė ir du naujutėlaičiai „Toyota GT86“, kuriuos vairuos specialiai šiam raliui suburtos „Dream Toyota Team“ komandos nariai: portalo lrytas.lt automobilių skilties redaktorius Mindaugas Grinius su sūnumi Adomu bei vienas tituluočiausių šio ralio dalyvių - LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius su ilgamečiu savo šturmanu architektu Adomu Šablevičiumi.

„Yra tekę vairuoti ir kur kas galingesnių automobilių, tačiau šis modelis labiausiai žavi tuo, jog yra skirtas kasdieniam važinėjimui ir kasdien pasiruošęs suteikti teigiamų emocijų užtaisą. Jeigu ir neiškovosime aukštų vietų, tai vairavimo malonumą tikrai patirsime“, - sako M. Grinius, neslepiantis vilčių kartu su Dainiumi laimėti ralio komandinę įskaitą.

„Nedidukas, labai judrus, galiniais ratais varomas „Toyota GT86“ visose situacijose kelia pasitikėjimą juo važiuojančiam“, - savo „kovinį“ bolidą apibūdina M. Grinius.

D. Leonavičius šiame automobilyje turėtų jaustis kaip žuvis vandenyje.

Mat Dainius, vairuodamas „Toyota GT86“ pirmtakę, legendinę „Toyota Corolla AE86“, yra tapęs Lietuvos standartinių - gamyklinių automobilių ralio čempionu, prestižinio ralio „Aplink Lietuvą“ 2 vietos laimėtoju absoliučioje įskaitoje, Lietuvos slalomo vicečempionu, skynęs pergales ir prizines vietas daugelyje kitų varžybų.

„Teko šiek tiek pasivažinėti ir naująja „Toyota GT86“, kurios gamintojai išsaugojo gerąsias mano buvusios kovų draugės „AE86“ savybes ir gerokai ją patobulino, - pasakoja Dainius. - Ypač žavi geras valdomumas, žemas svorio centras. Nors GT86 savo 200 AG pajėgumu neprilygsta ralyje važiuosiantiems „Subaru STI“ ir „Mitsubishi Lancer Evo“, tačiau manau, kad klasėje iki 2000 kub. cm pasivaržysime dėl prizinių vietų. Na, o mano tikslai – dar kartą nugalėti ne tik klasėje, bet ir neoficialioje absoliučioje ralio įskaitoje.“

Nors nežinomųjų ir mažėja, tačiau viena paslaptis visgi paaiškės tik pirmosios ralio dienos pačią pavakarę.

Mat „TopGear“ žurnalas, kaip vienas žurnalistų ralio rėmėjų, šiais metais ruošiasi pristatyti vieną iš tiesų ypatingą svečią - bene paslaptingiausią autosporto asmenybę STIGĄ. Niekada skafandrinio šalmo nenusiimantis, kombinezono nenusivelkantis ir niekada nekalbantis herojus po ilgų derybų sutiko savo vizitu pagerbti „Press ralį 2013“ startuodamas jame hibridiniu „Toyota Auris“.

Dar daugiau - pirmosios lenktynių dienos vakarą žurnalo „TopGear Lietuva“ komanda surengs viktoriną „Atspėk tikrąjį STIGO vardą“. Geriausias orakulas gaus dovaną - sportinio vairavimo pamoką su pačiu STIGU.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.