Prabangus „Ferrari“ dužo nepasiekęs Lietuvos

Ryt į Vilnių atvyks ne visi įspūdingo grožio automobiliai, vairuojami pasaulinio garso žvaigždžių ar egocentriškų milijonierių. Pirmadienio popietę avariją patyrė brangus „Ferrari“. Nelaimė įvyko „Gumball 3000“ varžybų metu Latvijoje. Rygos aplinkkelyje, ties Saulkraste, lyjant smarkiam lietui vienas lenktynių dalyvių nesuvaldė automobilio ir rėžėsi į kelio atitvarus. Ant automobilio - Švedijos registracijos numeriai. Pats vairuotojas, kurio tapatybė nenurodoma, Latvijos policijai aiškino, kad avarija įvyko dėl slidaus kelio. Ekipažas nenukentėjo, tačiau automobilis visiškai sumaitotas ir ralyje nebedalyvaus.

„Ferrari“ – vienas lenktynių „Gumball 3000“ automobilių - dužo nepasiekęs Lietuvos.<br>„Facebook“
„Ferrari“ – vienas lenktynių „Gumball 3000“ automobilių - dužo nepasiekęs Lietuvos.<br>„Facebook“
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

May 21, 2013, 8:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:58 AM

Kaip lrytas.lt  informavo kolegos iš Latvijos, prieš išvažiuodami iš Rygos daugelis „Gumball 3000“ lenktynių dalyvių iki paryčių linksminosi viename žinomiausių šio miesto naktinių klubų „Coyote fly“, jame koncertavo ir vienas ralio dalyvių, amerikiečių reperis Xzibit.

„Ne paslaptis, kad šio keisto renginio, kuris kažkodėl vadinamas raliu, dalyviai naktiniame klube gėrė ne tik vandenį“, – pasakojo naktiniame klube buvęs vienas Rygos žurnalistų.

Beje, kiek anksčiau vienas „Lamborghini“ nulėkė nuo kelio ir Danijoje. Dar keliolika šių egzotiškų automobilių Danijos policininkų buvo kuriam laikui sulaikyti dėl pavojingai didelio greičio viršijimo.

Rytoj „Gumball 3000“ dalyviai 12 valandą rinksis Vilniaus Rotušės aikštėje, kurioje žiūrovai galės grožėtis įspūdingais automobiliais.

Rotušės aikštėje svečiuosis TV laidos „Jackass“ kolektyvas, aktorius Davidas Hasselhofas (pažįstamas iš serialo „Gelbėtojai“), reperis Xzibit, riedlentininkas Tony Hawkas, Davidas Guetta, Johnas Olsonas, „Cuban Brothers“, reperė Eve – tik kelios pavardės iš gausaus šių metų „gumballers“ sąrašo.

Visi jie atvyks į Rotušės aikštę, išrikiuos ten savo superautomobilius ir keliaus pietauti į restoraną, kurio valgiaraštyje bus ir lietuviško kulinarinio paveldo patiekalų.

Paprastai „Gumball 3000“ dalyviai raliui renkasi visiškai tam netinkamus automobilius. Nepatogius lenktyninius bolidus, garsiai riaumojančius superkabrioletus ir kitas ekscentriškas transporto priemones. Paprastai – brangias. Arba specialiai šiai kelionei pagamintus rankų darbo superautomobilius.

Nors „Gumball 3000“ karavanas sykį buvo užsukęs į Vilnių – pietavo užmiesčio „Le Meridien Vilnius“ viešbutyje – tai bus pirmas kartas, kai ralio dalyviai išvys Vilnių ir nuostabų jo senamiestį. Geresnės vietos pasitikti svečius, nei miesto centre esančios Rotušės aikštės, nesugalvotum.

Ralio organizatoriai ir dalyviai labai laukia vizito Vilniuje. Renginio organizatoriai juokauja, jog šis ralis su savivaldybe visiškai suderintas, tad tikimybė, kad Artūras Zuokas čia užsuks jau pagarsėjusiu savo tanku yra labai maža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.