Panevėžio pareigūnai nežinojo, kad jų keliais skriejo prabangūs turtuolių automobiliai

Į sostinę iš Panevėžio jau skrieja labai prabangūs automobiliai, dalyvaujantys ralyje „Gumball 3000“. Estų pareigūnai nepabūgo ištaigingų automobilių savininkų ir aštuonis vairuotojus sulaikė dėl greičio viršijimo. O Panevėžio pareigūnai net nežinojo, kad jų keliais skriejo turtuolių transporto priemonės. 

Trečiadienį Vilniaus centre bus galima išvysti itin brangių ir retų automobilių.<br>Organizatorių nuotrauka
Trečiadienį Vilniaus centre bus galima išvysti itin brangių ir retų automobilių.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 22, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:36 AM

Antradienį, apie 5 val. vakaro, Estijos policija gavo informacijos apie kelyje lenktyniaujančius aštuoniolika prabangių automobilių. Keliu jie lėkė viršydami leistiną greitį. „Policija sulaikė aštuonis vairuotojus, kurie buvo nuvežti pas teisėją. Kai kuriems buvo skirtos baudos“, - portalui lrytas.lt pasakojo policijos atstovė Tuuli Harrison. 

Sulaikytieji lenktynininkai negalėjo tęsti kelionės į Lietuvą. Prabangių automobilių ant kelio niekas nepaliko, juos perėmė kartu važiavę draugai, kurie tęsė kelionę toliau.

Estijos policijos duomenimis, didžiausias fiksuotas viršytas greitis - 189 kilometrai per valandą. Kiti važiavo kiek mažesniu - 170 kilometrų per valandą greičiu.

„Informacijos apie renginį gavome iš renginio organizatorių, taip pat iš Suomijos kolegų. Žinojome pagrindinius kelius, kuriais jie žada judėti Estijos link, tad spėjome pasiruošti. Specialių priemonių nereikėjo, tačiau tam tikras organizuotumas buvo būtinas. Reikėjo didesnių policijos pajėgų kelyje“, - kalbėjo T. Harrison.

Tuo tarpu Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas apie prabangių automobilių lenktynes „Gumball 3000“ sužinojo tik iš portalo lrytas.lt žurnalistų.

„Pirmą kartą apie tokias lenktynes girdžiu. Kiekvienas viršijęs greitį yra baudžiamas, mes išlygų nedarome. Šiam kelio ruožui („Via Baltica“. - Red.) yra padidintas dėmesys“, - kalbėjo pareigūnų vadovas.

Jis teigė, kad tame kelyje judėjimas itin didelis, fiksuojama daug pažeidimų. Leidžiamas didžiausias greitis – 90 kilometrų per valandą, yra vietų kur leidžiamas tik 70 ar net 50 kilometrų per valandą greitis. „Via Baltica“ kelyje yra ir ribojančių greitį ženklų.

„Kelyje sustatyta daug stacionarių greičio matuoklių, iš kurių policija gauna informacijos. Turime radarus, šiame kelyje nuolatos dirba keli ekipažai“, - pasakojo viršininkas.

Portalo lrytas.lt žiniomis, lenktynių dalyviai Panevėžį „Via Baltica“ aplinkkeliu važiavo saugiai, policija pažeidimų nefiksavo.

Popietę - sostinės rotušėje

„Gumball 3000“ dalyviai 12 valandą rinksis Vilniaus Rotušės aikštėje, kurioje žiūrovai galės grožėtis įspūdingais automobiliais.

Rotušės aikštėje svečiuosis TV laidos „Jackass“ kolektyvas, aktorius Davidas Hasselhofas (pažįstamas iš serialo „Gelbėtojai“), reperis Xzibit, riedlentininkas Tony Hawkas, Davidas Guetta, Johnas Olsonas, „Cuban Brothers“, reperė Eve – tik kelios pavardės iš gausaus šių metų „gumballers“ sąrašo.

Visi jie atvyks į Rotušės aikštę, išrikiuos ten savo superautomobilius ir keliaus pietauti į restoraną, kurio valgiaraštyje bus ir lietuviško kulinarinio paveldo patiekalų.

Paprastai „Gumball 3000“ dalyviai raliui renkasi visiškai tam netinkamus automobilius. Nepatogius lenktyninius bolidus, garsiai riaumojančius superkabrioletus ir kitas ekscentriškas transporto priemones. Paprastai – brangias. Arba specialiai šiai kelionei pagamintus rankų darbo superautomobilius.

Nors „Gumball 3000“ karavanas sykį buvo užsukęs į Vilnių – pietavo užmiesčio „Le Meridien Vilnius“ viešbutyje – tai bus pirmas kartas, kai ralio dalyviai išvys Vilnių ir nuostabų jo senamiestį. Geresnės vietos pasitikti svečius, nei miesto centre esanti Rotušės aikštė, nesugalvotum.

Ralio organizatoriai ir dalyviai labai laukia vizito Vilniuje. Renginio organizatoriai juokauja, jog šis ralis su savivaldybe visiškai suderintas, tad tikimybė, kad Artūras Zuokas čia užsuks jau pagarsėjusiu savo tanku - labai maža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.