Kur policija deda pasenusius automobilius? Vieno jų savininku galite tapti ir jūs

Trūksta tik mėlynos ir raudonos spalvų švyturėlių. Taip galima pagalvoti internete pamačius skelbimą apie parduodamą policijos automobilį. Skelbimą patalpinęs asmuo už ketvirtos kartos policijos pajėgose „tarnavusį“ populiarų „Volkswagen Golf“ prašo 3200 litų. 1999 metais pagamintas automobilis, turintis iki 2014 metų gegužės galiojantį techninės apžiūros taloną, su 1,6 litro darbo tūrio benzininiu 100 AG varikliu yra pažymėtas visais skiriamaisiais policijos ženklais, herbu ir net pasitikėjimo telefonu ant galinių durų.

Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius, Lukas Pileckas

Jun 4, 2013, 2:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:17 PM

Telefono numeris tikras: paskambinus šiuo telefonu, atsiliepė Šiaulių rajono vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pasitikėjimo telefono atsakiklis. Kaip policijos automobilis valstybiniais numeriais FSG 575 ir su visais atributais atsidūrė tarp parduodamų?

Automobilio pardavėjas vardu Tadas iš Radviliškio savo skelbime rašo, kad daugiau informacijos apie mašiną galima gauti telefonu.

Tačiau į telefono skambučius Tadas neatsiliepė.

Negana to, netrukus iš portalo dingo ir pats skelbimas.

Šiaulių rajono VPK atstovė žiniasklaidai Gailutė Smagriūnienė, iš lrytas.lt žurnalisto sužinojusi apie parduodamą automobilį, pažadėjo pasidomėti šia situacija. 

Ji paaiškino, kad šis automobilis buvo parduotas aukcione kaip nenaudojamas ir nereikalingas policijai, nes jis jau buvo nebevažiuojantis. 

G. Smagriūnienės teigimu, šiuo metu galiojantys teisės aktai, reglamentuojantys nereikalingo arba netinkamo naudoti valstybės turto pardavimą viešuose prekių aukcionuose, neįpareigoja nuklijuoti specialių žymėjimų, kuriais pažymėtas policijos automobilis. 

„Mūsų žiniomis, ateityje planuojama reglamentuoti šį veiklos barą ir nustatyti, kad parduodamo policijos automobilio specialūs žymėjimai būtų nutrinti“, - tvirtina pašnekovė. 

Toks skelbimas itin nustebino policijos departamento atstovą žiniasklaidai Ramūną Matonį. Pasak vyro, bandymas parduoti tarnybinį automobilį greičiausiai tėra pokštas.

Procedūros reikalauja, kad visos pareigūnų mašinos būtų parduodamos aukcione, o naujiems šeimininkams atitektų be skiriamųjų policijos ženklų.

„Perka žmonės „Golf“ automobilius iš mūsų. Tik kaina paprastai būna keli šimtai litų, o ne keli tūkstančiai“, - sakė R. Matonis.

Pareigūnai su tarnybiniais automobiliais paprastai atsisveikina jiems peržengus dešimties metų arba 250 tūkst. kilometrų ridos ribą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.