Namelis ant ratų – už 5 mln. litų

Kartais ir labai turtingi žmonės nori pagyventi nameliuose ant ratų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Jun 14, 2013, 9:05 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:37 PM

Austrų įmonė „Marchi Mobile“ pasirūpino, kad turtuoliai net keliaudami neprarastų juos kasdien supančios prabangos.

Žinoma, tai gaunama už atitinkamą kainą: pigiausias namelis ant ratų „eleMMent visione“ kainuoja 2,55 mln. litų (740 tūkst. eurų), o brangiausias „eleMMent palazzo“ - nuo 5 mln. litų (1,45 mln. eurų), bet kaina gali dar gerokai išaugti, jei pirkėjas turi papildomų pageidavimų.

Kol kas prabangiausias mobilus namelis buvo parduotas už 8 mln. litų, jo paviršius buvo dengtas auksu.

Ką pirkėjas gauna už pinigus, už kuriuos galėtų nusipirkti ir prabangų įprastą namą?

Kiekvienas mobilus „Marchi Mobile“ namas aprūpintas 510 arklio galių varikliu, automatine pavarų dėže, unikalia degalų taupymo sistema, valdomais šviesos efektais (namelio viduje ir išorėje), naujausia elektronikos sistema.

Visi mobilūs nameliai – nuo pigiausio iki brangiausio – montuojami ant tos pačios platformos, tad jų dydis panašus – 12 metrų ilgis, maždaug 20 tonų svoris.

Prabangiausio „eleMMent palazzo“ savininkas savo pirkinio viduje ras pagal pageidavimą keičiančius paskirtį baldus, miegamąjį su prašmatnia dvigule lova, du 40 colių skersmens įstrižainės televizorius (vienas svetainėje, kitas miegamajame), aplinką nuolat stebinčias vaizdo kameras, oro kondicionierių, šildomas grindis, pilnai įrengtą dušo kabiną, terasą ant namelio stogo (taip pat su šildomomis grindimis), bei automatinę namelio plovimo sistemą.

Pigesni „eleMMent“ variantai turi kiek mažiau privalumų, tačiau elektronikos, patogių baldų ir kokybiškų medžio ir marmuro detalių gausu visuose modeliuose.

„Marchi Mobile“ rinkodaros vadovė Juliane Ronisch bendraudama su portalu lrytas.lt džiaugėsi, kad susidomėjimas jų įmone – milžiniškas.

Per du mėnesius nuo veiklos pradžios įmonės tinklapį aplankė šimtai tūkstančių žmonių, prabangūs nameliai ant ratų pateko į įvairius verslo ir pramogų žurnalus.

Didžiausias susidomėjimas mobiliaisiais namais sulaukiamas iš arabų turtuolių. Tačiau net nuo naftos pinigų plyštanti piniginė ne visada gali padėti gauti norimą mobilų namelį - „Marchi Mobile“ žada gaminti tik iki penkių vienetų per metus.

Taip palaikomas ne tik prekės ženklo išskirtinumas, bet ir lengvinama našta įmonei – jie žada visus savo automobilius prižiūrėti 24 valandas per parą. Gavę pranešimą apie rimtą gedimą, „Marchi Mobile“ meistrai atvyks tvarkyti nepatogumų (žadama, kad pagalba atvyks per 24 valandas Europoje, arba per 48 valandas kitose pasaulio vietose).

Ambicinga austrų įmonė šiuo metu ruošiasi į rinką paleisti dar vieną neįprastą produktą.

„Mūsų naujausias projektas yra „lėktuvas ant ratų“ (ang. Jet on wheels). Tai transporto priemonė, įrengta taip, kaip būna įrengti privatūs lėktuvai. Ji bus skirta keliauti atstumams, kurie yra per trumpi, kad reiktų skristi, bet per ilgi, kad būtų galima patogiai keliauti paprastu automobiliu ar limuzinu. „Lėktuvas ant ratų“ turės mobilių konferencijų galimybę, patogius minkštakrėslius, gėrimų barą“, - sakė J. Ronisch.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.