Kaune - mirtinai pavojingi triukai ir degantys motociklai (papildyta)

Kauno gatvės šeštadienį buvo pilnos motociklų. Laikinąją sostinę okupavo įspūdingos šventės „Bike Show Millennium' 2013“ ir „Auto Show Millennium' 2013“.

Kaune - įspūdingos šventės „Bike Show Millennium' 2013“ ir „Auto Show Millennium' 2013“.<br>P. Mantautas
Kaune - įspūdingos šventės „Bike Show Millennium' 2013“ ir „Auto Show Millennium' 2013“.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 15, 2013, 4:40 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:10 PM

Į atidarymo šventę susirinko tūkstančiai motociklininkų iš Lietuvos ir dar dešimties užsienio valstybių. Renginys sutraukė gausų būrį smalsuolių, kuriuos ypač domino seni ir naujausi motociklai bei mototociklininkų apranga, aksesurai.

14 valandą šventės visi dalyviai iš senamiesčio pagrindinėmis miesto gatvėmis pasuko į pagrindinę „Bike Show Millennium' 2013, Lithuania“ vietą — S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą.

Policijos atomobilių lydimos burzgiančios motociklinikų kolonos paradas truko maždaug valandą. Kauniečiai ir miesto svečiai baikerius sveikino gatvėse, pro namų langus, nuo tiltų.

Baikerių šventės sumanytojas ir organizatorius Julius Urbaitis teigė, kad pavakare aerodrome užvirs motociklininkų ir žiūrovų kraujas.

Labiausiai lauktas šventės svečias - geriausias motociklo triukų meistras pasaulyje – Angyalas Zoltanas iš Vengrijos publikos dėmesį prikaustė maždaug valandai.

Stebėdami 28 metų sportininko pasirodymą daugelis žiūrovų sunkiai galėjo patikėti, kad apskritai įmanoma taip valdyti motociklą.

Į Kauną atsivežęs net tris motociklus A. Zoltanas rodė triukus, kuriuos pasaulyje atlieka tik jis vienas. Žiūrovai aikčiojo iš nuostabos, kai sportininkas plieninį žirgą suko ore, važinėjo ant vieno rato stovėdamas atbulomis, motociklą vairavo sėdėdamas ant vairo ir atlikdamas įvairius kitus techniškai sudėtingus pratimus.

Meistras taip pat surengė ugnies ir veiksmo šou. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad kvapą gniaužiančius triukus sportininkas atlieka labai lengvai, jis tikino, kad juos tobulina kasdien po keletą valandų.

“Sezono metu treniruojuosi kiekvieną dieną du kartus po dvi valandas dažniausiai netoli mano namų esančiame buvusiame kariniame aerodrome “Kunmadaras”, – sakė vengras.

Šventės žiūrovai pirmieji turėjo progos išvysti vieną iš sekmadienį vyksiančio kaskadininkų pasirodymo numerį – degančiu motociklu važiuojantį degantį motociklininką.

26 iš Rusijos atvykę kaskadininkai žada surengti tokį šou, kurį galima pamatyti tik Holivudo filmuose. Skirtumas tas, kad filmuose daugelis triukų sukuria speciali vaizdo technika, o rusų pasirodymai atliekami gyvai.

Didžioji jų dalis – mirtinai pavojingi, nes žmonės vairuos ne tik degančius motociklus, bet ir automobilius, per juos šokinės ir vartysis Ekstremalių pojūčių mėgėjų laukia ir dar viena staigmena – pirmąkart su rusų kaskadininkais sudėtingoje programoje pasirodys ir motociklų triukų meistras A. Zoltanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.