Registratoriai pareigūnų automobiliuose vis labiau populiarėja

Kauno kelių policijos tarnybiniuose automobiliuose įmontuota vaizdo ir garso įrašymo įranga ir pradėti naudoti vaizdo registratoriai.

Vaizdo registratorius automobiliuose naudoja policija ir medikų ekipažai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vaizdo registratorius automobiliuose naudoja policija ir medikų ekipažai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:32 PM

Prietaisai jau sumontuoti 7 pareigūnų automobiliuose. Pirmiausia jais bus aprūpinti kelių policijos ir patrulių ekipažai, kurie be paliovos rieda miesto gatvėmis, rašo "Lietuvos rytas".

Vaizdo registratorių, plačiai paplitusių daugelyje Europos šalių, nauda akivaizdi – jie užtikrina galimybę greitai ir argumentuotai išspręsti kelyje kylančius konfliktus, nenutrūkstamai fiksuoti vaizdą, patenkantį į registratoriaus stebėjimo lauką.

Įrašai, kuriuose vaizdo ir garso įrašymo įranga užfiksuoti kelių eismo taisykles pažeidę vairuotojai, bus naudojami kaip įrodomoji medžiaga.

Manoma, kad tai padės išvengti situacijų, kai kyla ginčų dėl padaryto pažeidimo ar pažeidėjo elgesio.

Taip pat tikimasi, kad intensyvus šių priemonių naudojimas pasitarnaus drausminant vairuotojus, pažeidinėjančius kelių eismo taisykles ir chuliganišku ar pavojingu vairavimu keliančius grėsmę kitiems eismo dalyviams.

Per pirmuosius 5 šių metų mėnesius Kauno apskrities policija sulaukė apie 2 tūkst. eismo dalyvių užfiksuotų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Dauguma pažeidėjų patraukti atsakomybėn.

Policija ragina pilietiškus ir eismo saugumu besirūpinančius eismo dalyvius perduoti policijai vaizdo registratoriais ar kitomis priemonėmis užfiksuotą medžiagą apie šiurkščius kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Kauno policijos pareigūnai jau ne pirmus metus siekia kartu su visuomene ugdyti vairuotojų sąmoningumą ir kurti saugesnį bei kultūringesnį savąjį miestą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.