Aplinkkelio reikalaujantys Suvalkų gyventojai: „Gulsime ant kelio“

Ketvirtadienį vidurdienį keli šimtai Suvalkų miesto (Lenkija) gyventojų

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jun 20, 2013, 6:20 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:06 AM

Į piketą kartu su vyru atėjusi Lena lrytui.lt pasakojo, jog per parą Suvalkų gatvėmis pravažiuoja apie 27 tūkst. sunkiasvorių mašinų:„Sunkvežimiai nuolat rieda per šį miegamąjį rajoną, kuriame gyvena 35 tūkst. žmonių. Mes dūstame nuo dulkių ir išmetamųjų dujų. Norime, kad ir pas mus būtų toks aplinkkelis, kokį turi Marijampolė ir Alytus“.

Lenai pritarė ir jos sutuoktinis Januszas: „Ir mums, ir jums blogai - lietuvių sunkvežimiai irgi važiuoja per Suvalkus. Jei nepadės kelio blokada, reikės gulti ant kelio ir protestuoti“.

Vienas iš akcijos organizatorių Stanislawas Kulikowskis nuoširdžiai apsidžiaugė, jog Suvalkų gyventojų surengta blokada sulaukė Lietuvos žiniasklaidos dėmesio.

Jis teigė, jog tokių veiksmų jie buvo priversti imtis, nes jau 20 metų nesulaukia pažadėto aplinkkelio, kuris išvaduotų triukšmo, taršos bei įvairių eismo pavojų įkaitais tapusius Suvalkų gyventojus.

Akcijos rengėjai teigė, jog prieš kurį laiką Lenkijos valdžia pakeitė kelių tiesimo programą: „Iš jos išnyko Suvalkų aplinkkelis. Laukėme 20 metų, palauksime dar tiek pat, tačiau nenurimsime“.

Tolimųjų reisų vairuotojai kelias blokados valandas buvo priversti važiuoti apylanka per Seinus bei Punską.

Vairuotojai dėl laikino nepatogumo neširdo ir pritarė Suvalkų gyventojų akcijai: „Labai gerai daro, jog blokuoja. Aplinkkelis Suvalkuose yra būtinas, o Lenkijos valdžia juos stato ten, kur nereikia“.

Suvalkų aplinkkelis, manoma, bus statomas už Europos Sąjungos fondų lėšas, kurios bus skirtos 2014-2020 metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?