Važiavo į pasimatymą – įsmuko į šulinį Vilniaus centre

Abiturientui Dovydui ir jo merginai Gabijai trečiadienio vakaras nebuvo toks romantiškas, kaip jiedu planavo. Jaunuoliai sutarė susitikti Vilniaus centre. Likus kelioms minutėms iki susitikimo, vaikinas paskambino Gabijai ir pranešė apie jį ištikusią bėdą.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jun 20, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:23 AM

„Paskambino ir pasakė, kad bandė pasistatyti automobilį, bet pateko į duobę“, – sėdėdama ant didžiulio akmens ir stebėdama, kaip Dovydas ir jo tėvas mėgina iškelti automobilio ratą, kalbėjo mergina.

„Mazda 323F“ priekinis dešinysis ratas kybojo virš šulinyje telkšančio šiukšlino vandens.

„Atvažiavau į kiemą, ieškojau vietos automobiliui, pamačiau, kad jos nėra, ketinau apsisukti. Pavažiavau į priekį, šulinio nepastebėjau, priekinis ratas į jį įsmuko“, – pasakojo vaikinas.

Jis labai susinervino, kad toks šulinys atidarytas: „Taip tikrai neturėtų būti, juk pats sostinės centras.“ Vaikinui į pagalbą netrukus atskubėjo tėvas, apsiginklavęs automobilio kėlikliu.

Prie automobilio atėjo ir Gabija. Ji ramiai stebėjo, kaip vyrai dirba. „Su Dovydu neplanavom, ką konkrečiai veiksim. Dabar ir be planų yra ką veikti“, – pajuokavo mergina.

Aukų tyko jau pusę metų

Netrukus prie „Mazda“ tūpčiojo ir netoliese dirbantis vilnietis Rimvydas. Jis automobilį buvo pasistatęs kieme, kuriame mėgindamas apsisukti užstrigo abiturientas.

Rimvydo bendradarbės automobilis tame pačiame šulinyje buvo įstrigęs prieš kelias dienas. Tada du vyrai užtruko apie 45 minutes, kol mašiną ištraukė.

Jis sakė, kad šis šulinys atviras jau pusmetį.

Pamėginus į šulinį įkišti apie metro ilgio medinį pagalį, jis nepasiekė dugno. Akivaizdu, kad vandens kone pilnas šulinys yra pavojingas ne tik automobiliams, bet ir žmonėms – vaikams ar net suaugusiesiems, kurie nepastebėję šulinio galėtų į jį įkristi.

„Kas statosi automobilius, tie žino, o ar kas nors kam nors pranešė apie tai, aš nežinau. Anksčiau šis šulinys buvo uždengtas pagaliais, tai gal kas ir sutvarkė tokiu būdu?“ - svarstė vilnietis.

Po gero pusvalandžio pastangų, į pagalbą atėjus šalia esančios bendrovės apsaugos darbuotojui, automobilį pavyko ištraukti.

„Zuokui reikia skambinti. Jis galėjo atvažiuoti padėti“, – pagaliau ištraukus automobilį juokavo Dovydas.

Kas sutvarkys šulinį?

Pasidomėjau, kam priklauso ši teritorija ir kas turėtų tvarkyti atidarytą šulinį. Pirmiausia paskambinau netoliese įrengtos privačios stovėjimo aikštelės „P Parkas“ bendruoju numeriu. Atsiliepusi mergina nieko nežinojo apie netoli aikštelės esantį atvirą šulinį.

Daugiau pasakyti galėjo Vilniaus savivaldybės tarnautojas. „Matau inžinerinius tinklus. Per šitą gatvelę (kelią į kiemą; čia yra ir atviras šulinys. - Red.) eina fekalinės kanalizacijos linija ir vandentiekio linija su šuliniais. Nežinau, kuris jų yra apgriuvęs“, – sakė Vilniaus savivaldybės Statinių skyriaus Eksploatacijos poskyrio vedėjas Gintautas Niaura.

Jis paaiškino, kad už inžinerinių tinklų šulinius atsakingi „Vilniaus vandenys“ arba „Šilumos tinklai“. „Jie ir turi tvarkyti. Reikėtų jiems pranešti. Nors kartais šuliniai perduodami eksploatuoti privačiam sklypo savininkui“, – sakė tarnautojas.

Galiausiai jis pasiūlė lengviausią būdą, kaip susitvarkyti su avariniu šuliniu – pranešti savivaldybės įmonei „Grinda“, kuri turi avarinę tarnybą. Kiaurą parą veikiančią tarnybą galima išsikviesti telefonu 8 (5) 215 2112.

Nurodytu telefonu atsiliepęs budintysis patikino, kad brigada turėtų atvažiuoti per pusvalandį.

„Atvažiuosim, pastatysim perspėjantį ženklą, kad niekas neįvažiuotų, patikrinsim, kam priklauso, perduosim informaciją tai įmonei, kuri turi sutvarkyti, ir stebėsim, kad jie sutvarkytų“, – ką padarys atvykę specialistai, dėstė budintysis.

Jis tikino, kad anksčiau apie minėtą šulinį pranešimų nebuvo gavęs.

Ketvirtadienį po pietų šulinys vis dar buvo atviras. Vėliau kažkas ant angos užritino kelis akmenis ir užmetė lentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai