Kauno vairuotojams – brangios policijos pamokos

Du šimtai litų. Su tokia suma ketvirtadienio rytą atsisveikino keletas per Kauną važiavusių vairuotojų. Automobilių savininkai į policijos nemalonę pateko per specialią akciją, kurios metu buvo tikrinama, kaip vairuotojai reaguoja į su garso ir šviesos signalais skubančius pareigūnų automobilius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jun 22, 2013, 1:26 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:53 AM

„Atrodytų, kad iškart nepraleisti arba visiškai nesustoti kelkraštyje yra menkas pažeidimas. Tačiau tiesa kitokia, dėl to ir baudos numatytos didelės. Į pagalbą skubantiems specialiųjų tarnybų automobiliams net ir keletas sekundžių gali būti lemtingos“, - sakė Kauno apskrities VPK atstovas Kęstutis Kasciukevičius.

Pažeidėjų – daugybė

Per akciją nubausti septyni pažeidėjai. Vairuotojams, tinkamai nepraleidusiems skubančių policijos automobilių, skirtos minimalios baudos – po du šimtus litų. Tiesa, nubaustųjų galėjo būti ir daugiau, tačiau pareigūnus ribojo akcijai skirtas laikas – pora valandų.

Pirmasis pažeidėjas įkliuvo vos nuvažiavus keletą kilometrų. Pareigūnams nuo IV forto leidžiantis K. Baršausko gatve, jų tinkamai nepraleido „Volvo“ vairavęs vyras. Į pareigūnų automobilį pakviestas vairuotojas tikino nesuprantantis, kodėl yra baudžiamas, nes išvydęs policijos automobilius pasitraukė į šoną.

Panašiai kalbėjo ir kitų ekipažų sustabdyti bei nubausti vairuotojai. Tiesa, ne visi į skiriamą bausmę reagavo ramiai. Vienas pažeidėjų tikino, žinantis, kur dirba pareigūnai ir teigė, kad baudos skyrimu jų reikalai nesibaigs. Vyras taip pat aiškino, kad dėl kažkokių šviesos ir garso signalų net nesiruošia trauktis į kelkraštį.

Jei važiuojant Kauno gatvėmis didžioji dalis vairuotojų paisė KET reikalavimų, tai taisyklių neišmanymas atsiskleidė kelyje Vilnius-Kaunas. Kadangi čia į kiekvieną pusę važiuojama dviem eismo juostomis, vairuotojai kelkraštyje nestojo, o tiesiog traukėsi į pirmąją eismo juostą.

Už netinkamą elgesį kelyje pareigūnai nubaudė pasirinktinai sustabdytus vairuotojus – nubausti visų būtų nepakakę akcijai skirto laiko.

„Būna visaip su policijos automobilių praleidimu. Vyresni vairuotojai drausmingiau praleidžia. Jaunimas būna, kad muzikos klauso taip, kad net negirdi garsinių signalų“, - pasakojo patruliai.

Gaišina dokumentai

Tikrinti vairuotojų žinių susiruošusius pareigūnus labiausiai gaišino ne išsiblaškiusių ar užmaršių automobilių savininkų paieška, bet tinkamas dokumentų sutvarkymas baudžiant pažeidėjus. Per automobilyje esančias mobilias priemones užpildyti bei atspausdinti visus reikiamus dokumentus kaskart užtrunka apie pusvalandį.

Papildoma įranga taip pat gan solidžiai padidina automobilio degalų suvartojimą. Todėl pareigūnams dažnai tenka tapti tikrais ekonomiško vairavimo ekspertais, nes degalų normos automobiliui skiriamos tik pagal nuvažiuotus kilometrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.