„Opel Adam“ nuo šiol siūlo nemokamai integruoti „iPhone“ telefonus

“Opel ADAM” automobiliuose, kuriuose įdiegta “IntelliLink” informacinė – pramoginė sistema, nuo šiol siūloma integruoti ir “Siri Eyes Free”. Tai unikali išmanioji programa, sukurta “Apple”. Ji leidžia daryti daug dalykų nepaleidžiant iš rankų vairo, t.y. balso komandomis.

Unikali išmanioji programa, sukurta “Apple”, leidžia daryti daug dalykų nepaleidžiant iš rankų vairo, t.y. balso komandomis.<br>Gamintojas
Unikali išmanioji programa, sukurta “Apple”, leidžia daryti daug dalykų nepaleidžiant iš rankų vairo, t.y. balso komandomis.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-25 12:24, atnaujinta 2018-03-05 05:30

Vieno mygtuko, įrengto ant vairo pagalba, tiems, kas turi “iPhone”1 telefoną su “iOS 6” operacine sistema, leidžia tiesiogiai prisijungti prie “Siri Eyes Free” ir atlikti daugelį užduočių nepaleidžiant iš rankų vairo ir neatitraukiant akių nuo kelio. Tai daugiau nei tradicinės komandos balsu – su “Siri Eyes Free” programa “ADAM” modeliuose galima kalbėti normaliu tonu, lyg kalbant su greta sėdinčiu žmogumi.

Siekdami maksimaliai padidinti vairuotojo dėmesio koncentraciją į kelią, „Apple“ ir „Opel“ kartu sukūrė dar funkcionalesnę „Siri Eyes Free“ programą, kuri leidžia atlikti daugelį išmaniųjų „Apple“ prietaisų funkcijų nesinaudojant nieku kitu, išskyrus balso komandas.

Aktyvavus šią sistemą „ADAM“ automobiliuose, išmaniųjų telefonų ekrane atsiranda „Siri“ tekstiniai pranešimai. Tai vienas svarbiausių saugumo patobulinimų, kurį sukūrė „Apple“ kartu su „Opel“, integruodami mobiliuosius prietaisus į automobilius laikantis saugumo reikalavimų.

Nuo šiol ši unikali paslauga yra siūloma nemokamai visuose „ADAM“ modeliuose, kuriuose sumontuota „IntelliLink“ sistema. Tie pirkėjai, kurie automobiius įsigijo anksčiau, taip pat galės naudotis „Siri Eyes Free“ sistema.

Nuo šių metų liepos mėnesio „Opel“ siūlo nemokamą programinės įrangos atnaujinimo paslaugą, kurios pagalba ir bus instaliuota naujoji „Siri Eyes Free“ sistema į „IntelliLink“. Inovatyvi „IntelliLink“ sistema gali būti daugybę kartų atnaujinama, taip tenkinant vis platesnius vartotojų poreikius ir užtikrinant, kad ši sistema atitiktų naujausias mobiliųjų telekomunikacijų tendencijas. „Opel ADAM“ pirkėjai, norėdami gauti šį atnaujinimą, turėtų apsilankyti „Opel“ atstovybėje.

Vartotojai, norintys paleisti „Siri“ sistemą, kad ji galėtų veikti „Eyes Free“ režimu, tiesiog turėtų prisijungti savo „Apple iOS“ įrenginiu per „Bloetooth“ sistemą prie „IntelliLink“ ir spustelėti specialų ant vairo esantį balso aktyvavimo mygtuką. „Siri Eyes Free“ gali būti aktyvuota ir tada, kai veikia kitos aplikacijos, tokios kaip navigacinė „BrinGo“. Muzika ar navigacinės komandos tuo metu yra automatiškai pritildomos.

„Opel ADAM“ vartotojai, naudodamiesi „IntelliLink“ sistema ir „Siri Eyes Free“, neatitraukdami rankų nuo vairo gali atlikti šias komandas: Skambinti žmonėms, kurie įvesti „iPhone“ kontaktų sąraše Leisti muziką iš „iTunes“ bibliotekos Išklausyti ir balso pagalba parašyti bei išsiųsti žinutes, elektroninius laiškus adresatams, esantiems kontaktų sąraše, arba balsu padiktavus telefono numerį Tikrinti savo kalendorių, sukurti įvykius, susitikimus, išklausyti bei nustatyti priminimus ir žadintuvą „Siri“ gali atsakyti į paprastus klausimus, tokius kaip mėgstamos komandos rungtynių rezultatai, oro prognozės ar nacionalinių švenčių datos

Be viso to, vartotojai, naudojantys „FlexDock“ sistemą, gali naudotis „Siri Eyes Free“ sistema tiesiog prijungę savo telefoną prie automobilyje įmontuotos sistemos. Pakanka paprasčiausiai prijungti „Apple“ išmanųjį įrenginį ir galima naudotis „Siri Eyes Free“ programa ir dar keletu papildomų aplikacijų, tokių kaip „Apple Maps“. Pavyzdžiui, naudojantis ši programėle, galima „Siri Eyes Free“ sistemos paklausti, kiek dar atstumo liko iki tikslo.

Papildomai „Opel FlexDock“ sistema leidžia pakrauti mobilųjį telefoną nesinaudojant atskiru laidu – taip išvengiama baterijos iškrovimo.

Nauja „Opel“ kompanijos „IntelliLink“ informacinė – pramoginė sistema pirmą kartą pasirodė „ADAM“ modeliuose. Ji tinkama naudoti su visais „iPhone“, „iPad“, „iPod touch“ bei „Android“ operacines sistemas naudojančiais išmaniaisiais įrenginiais. „IntelliLink“ leidžia naudotis daugybe papildomų aplikacijų, tokių kaip „TuneIn“ - pasaulinė radijo stočių aplikacija, „BringGo“ - navigacijos aplikacija, „Stitcher“ – internetinio radijo aplikacija.

„IntelliLink“ sistema suteikia galimybę naudotis dauguma išmaniųjų telefonų galimybių vairuojant ir tuo pat metu nesumažėjant saugumui. Automobilyje sumontuotas lietimui jautrus aukštos raiškos septynių colių įstrižainės ekranas su „Bluetooth“ ir USB prisijungimo galimybėmis. Ultra moderni „IntelliLink“ informacinė sistema taip pat gali būti asmeniškai sukonfigūruota, kaip ir bet koks išmanusis telefonas. Be to, ši sistema yra visai nebrangi – „Opel IntelliLink“ Baltijos šalyse papildomai kainuoja vos 300 eurų.

Standartinė pramoginė įranga „ADAM JAM“, „ADAM GLAM“ ir „ADAM SLAM“ modifikacijoms Vokietijoje yra CD 3.0 BT sistema su radiju ir CD grotuvu bei „Bluetooth“ ir USB prisijungimo galimybėmis. Kartu su „IntelliLink“ bei dviguba AM/FM radijo grotuvų sistema gali būti siejama ir su DAB skaitmeniniu radiju. Be to, visa tai gali būti dar labiau patobulinta užsakius „Sound System“ aštuonių garsiakalbių sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.