Aludariai Vilniaus centre pastatė kapą girtiems vairuotojams

„Turėjęs mane parvežti draugas prisigėrė labiau už mane“, - tai viena autentiškų frazių, kuria neblaivus vairavęs automobilį bandė pasiteisinti policijos pareigūnams. Šis pasiaiškinimas buvo užrašytas ant vainiko, kuris dengė Vilniaus centre, Islandijos gatvėje ketvirtadienio rytą išdygusį kapą. Tokia šokiruojančia socialine akcija - girto vairuotojo kapu - Lietuvos aludarių gildija siekia atkreipti dėmesį į neblaivius prie vairo.

Vilniaus centre, Islandijos gatvėje, kurioje daug kavinių, išdygo girto vairuotojo kapas.<br>M. Kulbis
Vilniaus centre, Islandijos gatvėje, kurioje daug kavinių, išdygo girto vairuotojo kapas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Jun 27, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:55 AM

Gildijos vadovas Saulius Galadauskas įsitikinęs, kad būtent šokiruojanti, neįprasta akcija vairuojantiems padės labiau susimąstyti, nei tik kalbos ir postringavimai apie vairuojančius girtus.

Tarsi patvirtindama jo mintis pro kapą atviru kabrioletu „Audi TT“ pravažiuojanti tamsiaplaukė gražuolė išjungė muziką mašinoje. Gal pamanė, jog tai tikros laidotuvės?

S. Galadausko manymu, blogiausia yra tai, kad neblaivus sėsdamas prie vairo paprastai galvoja tik apie baudą, bet nesusimąsto apie liūdnesnes pasekmes.

Pernai Lietuvoje buvo išaiškinta daugiau nei 12 tūkstančių vairuotojų, kurie neblaivūs sėdo prie vairo. Dėl jų kaltės žuvo 27, sužeisti 374 žmonės.

Kodėl būtent aludariai inicijavo tokią akciją?

„Todėl, kad suprantame, jog nesaikingas alkoholio vartojimas nieko gero neduoda. Alumi reikia mėgautis, o ne lakti kibirais ir dar po to vairuoti“, - kalba pašnekovas.

Sostinės Islandijos ir Vilniaus gatvėse, kuriose gausu barų, išdygęs kapas papuoštas penkiais vainikais, ant kurių kaspinų užrašytos autentiškos frazės, kuriomis girti vairuotojai bandė pasiteisinti pareigūnams.

Aludarių gildija kreipėsi į policijos departamentą ir iš jo atstovų gavo šiuos pasiteisinimus.

Balsavusieji internete galėjo išrinkti absurdiškiausią frazę.

Absurdiškiausiu pasiteisinimu išrinktas „Kojos nelaiko, todėl vairuoju“ (36 procentai balsavusių). Kitos populiarios frazės: „Gėriau tik vieną bokalą alaus“ (15 proc.), „Turėjęs mane namo parvežti draugas prisigėrė labiau už mane“ (12 proc.), „Suvalgiau prasto maisto, išgerti reikėjo dezinfekcijai“ (10 proc.), „Naktį bijojau eiti iki namų, o grįžti automobiliu atrodė saugiau“ (7 proc.).

Instaliacija šiandien iki vidurnakčio stovės Islandijos gatvėje, vėliau ji keliaus į Kauną ir Klaipėdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.